Velike staklene površine i utisak prostrane unutrašnjosti, kao i prijatan parter u zelenilu čini da se novi paviljon lepo uklapa u parkovsko okruženje.

Nakon konkursa održanog pre osam godina i idejnog rešenja predstavljenog u novembru 2017. godine, centar za posetioce Muzeja 25. maj otvoren je na mestu stare biletarnice. Moderni paviljon od oko 200 kvadratnih metara predstavlja svojevrsnu polaznu tačku za posetioce, ali i mesto odmora i sumiranja utisaka nakon obilaska muzejskog kompleksa, piše Beobuild.

Projekat centra za posetioce potpisuje prof. Mihailo Timotijević sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu; foto: Beobuild

Paviljon predstavlja svojevrsnu polaznu tačku za posetioce, ali i mesto odmora i sumiranja utisaka nakon obilaska muzeja.

Projekat centra za posetioce izradio je profesor Mihailo Timotijević sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, sa zadatkom da se napravi reprezentativna oblikovna forma koja će se uklapati u parkovsko okruženje i nuditi maksimalni komfor gostima. Velike staklene površine i utisak prostrane unutrašnjosti, kao i prijatan parter u zelenilu čini se da su postigli ovaj cilj.

Rekonstrukcija Muzeja 25. maj počela je krajem prošle godine, međutim zbog nedostataka sredstava radovi su trenutno zaustavljeni i biće nastavljeni tek naredne godine.

Još fotografija možete pogledati na sajtu Beobuilda.

Kad ste već ovde…