Anđela Vukadin IV 5, OŠ Sava Šumanović
Konkursi

Ovi crteži beogradskih mališana pokazuju da deca znaju bolje od nas kako bi trebalo da izgledaju gradovi

Parkovi, okrečene fasade, inovativna arhitektura, integracija zgrada i drveća, fasade bez grafita: to su sve motivi na radovima učenika četvrtih razreda beogradskih škola. Deca su zaista pametnija od nas…

Iako izreka „na mlađima svet ostaje“ deluje izraubovano, ona verovatno na najbolji način opisuje ono što smo mogli videti na radovima koji su ušli u uži izbor na ovogodišnjem likovnom konkursu „Moja zgrada moj je dom“ koji organizuje JP Gradsko stambeno.

Grad iz dečje mašte je pun zelenila, parkova, okrečenih fasada, zgrada u kojima se prožima arhitektura i drveće, a to je takođe i grad u kojem nema grafita i u kojem su kućni ljubimci dobrodošli. Mališani su pokazali da arhitektura zgrada može biti zanimljiva pa se tako na nekim radovima vide organske i amorfne strukture koje izlaze iz šablona i koje su u suživotu s prirodom.

Iva Radivojević IV 1 OŠ Veljko Dugošević

Parkovi, zelenilo kao i integracija arhitekture i prirode bili su najčešći motivi na dečijim radovima.

Iz radova mališana beogradskih škola može se zaključiti da je zelenilo glavni motiv što je zapravo odraz upravo njegovog nedostatka u prestonici. Možda nam ovo svima može poslužiti kao opomena kakve gradove zaista ostavljamo mlađima generacijama, kao i da se potrudimo da nekim novim klincima zaista ostvarimo ideje sa crteža.

Mia Lalić IV 3, OŠ Jovan Dučić

Glasajte za najbolji rad

Na ovogodišnji likovi konkurs odazvalo se više od dve i po hiljade učenika. Stručna komisija odabrala je 50 radova koji su ušli u uži izbor i za koje možete glasati.

Glasanje za najbolji rad traje do petka 14. decembra 2018. na Facebook stranici JP Gradsko stambeno, a proglašenje pobedničkog rada i 11 nagrađenih radova Dečijeg likovnog konkursa „Moja zgrada moj je dom“ biće objavljeno 14. decembra 2018. godine.

Pogledajte neke od izabranih radova:

Maša Vidak IV 4, OŠ Lazar Savatić
Jovana Đorđević IV 4, OŠ Vojde Radomira Putnika
Maša Čolić IV 3, OŠ Lazar Savatić
Marija Basta IV 2, OŠ Vasa Čarapić
Nikolina Vasić IV 2, OŠ Đura Daničić
Said Abazi IV 7, OŠ Rade Drainac
Una Ranković IV 4, OŠ Lazar Savatić

Sve radove možete videti ovde.

Fotografije: Facebook JP Gradsko stambeno

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *