Co-working kod Vuka ima 80 radnih mesta i prostire se na površini od 650 kvadratnih metara; Foto: Miloš Martinović
Enterijeri

Desk&More Kod Vuka – Enterijer prožet ćirilicom i Vukovim poslovicama

Desk&More kod Vuka je funkcionalan i višenamenski co-working prostor, smešten u neposrednoj blizini tehničkih fakulteta, javnih i institucija kulture, prodavnica, restorana i kafića.

Poslednjih godina, Beograd oskudeva s kancelarijskim prostorom. Naročito u centralnoj gradskoj zoni, radnog prostora zadovoljavajućeg kvaliteta nema. Firme (male i velike), honorarci i softverske kompanije s teškoćom pronalaze odgovarajući prostor za sebe i svoje zaposlene. Razvoj izgradnje objekata poslovne namene nije pratio stvarne potrebe, pa je ponuda značajno manja od potražnje.

Prostor je podeljen u tri celine: tiha zona, privatne kancelarije za timove i zajedničke prostorije; Foto: Miloš Martinović

Co-working kod Vuka ima 80 radnih mesta i prostire se na površini od 650 kvadratnih metara.

Kompanija Desk&More prepoznala je potrebe tržišta i u saradnji sa beogradskom projektantskom kućom Remorker Architects, čiji su osnivači Dušica Totić i Marko Korošec, realizovala nekoliko radnih prostora, co-working tipa. Rezultat su atraktivnije kancelarije u Beogradu koje nude fleksibilnost i podsticajno radno okruženje. Po svojoj lokaciji i oblikovanju, naročito se izdvaja co-working prostor kod Vuka.

Desk&More kod Vuka je funkcionalan i višenamenski co-working prostor, smešten u neposrednoj blizini tehničkih fakulteta, javnih i institucija kulture, prodavnica, restorana i kafića. Na adresi Bulevar kralja Aleksandra 79, neposredno uz težišne stanice javnog gradskog prevoza, korisnici prostora lako mogu stići do svoje nove kancelarije.

„Smešteni u srcu starog dela grada, naši radni prostori dizajnirani su sa namerom da naglase i očuvaju istorijski i značaj ove lokacije. Inovativan, svrsishodan dizajn enterijera, tehnološki napredna infrastruktura i širok spektar paketa članarina i zakupnina posebno su prilagođeni da vam pomognu u ostvarivanju punog potencijala vašeg biznisa.“ – navodi se na zvaničnoj web stranici.

Prostor za zajednički rad; Foto: Miloš Martinović

Hibridna organizaciona struktura

Co-working kod Vuka ima 80 radnih mesta i prostire se na površini od 650 kvadratnih metara. Po svom sadržaju, prostor je podeljen u tri celine: (1) tiha zona (sa fleksibilnim i fiksnim stolovima); (2) privatne kancelarije za timove od 2 do 10 članova; (3) zajedničke prostorije za neformalne sastanke i okupljanja. Reč je o kombinaciji otvorenih i klasičnih organizacionih tipologija, sa dubokim vizurama i međusobnim uvezivanjem primarnih zona aktivnosti na nivou pogleda.

„Desk&More kod Vuka je organizovan tako da ispunjava sve zahteve i potrebe modernog radnog okruženja, da podstiče produktivnost, i osigurava potpunu posvećenost poslu. U skladu sa nazivom lokacije, Desk&More karakteriše tematski dizajn u čast Vuka S. Karadžića, filologa, lingviste i najvećeg reformatora srpskog jezika. U enterijeru kao inspiracije korišćena su slova ćirilične azbuke i Vukove poslovice.“ – navodi Dušica Totić za naš portal.

Kuhinja u industrijskom stilu; Foto: Miloš Martinović

U enterijeru kao inspiracije korišćena su slova ćirilične azbuke i Vukove poslovice

Od dodatnih prostorno-programskih sadržaja korisnicima su na raspolaganju telefonske kabine, radni seperei, lounge, kuhinja, parking za bicikle i automobile. Pojedinačne privatne kancelarije mogu se povezati u veće prostorne jedinice – pogodne za rad većih timova. Posebna pogodnost je činjenica da su kancelarije dostupne 24/7.

Ogoljene betonske površine i instalacije su vidne; Foto: Miloš Matinović

V kao Vuk

Slovo „V“ iskorišćeno je kao centralni grafički motiv, te je triangulacija nosilac oblikovnosti površina, detalja i nameštaja. Po stilu, enterijer je industrijski, pomalo brutalistički. Ogoljene betonske površine i instalacije su vidne, a njima se suprostavljaju oštre ivice stolova i staklenih pregrada. Rezultat je jedna poslovna, ali kreativna radna atmosfera.

S druge strane, artikulacija celine prostora postignuta je naglašavanjem nasleđenih arhitektonskih elemenata koji se postavljaju za nosioce vizuelnog identiteta. Zatečeno stanje dopunjeno je hrabrim enterijerskim intervencijama i snažnim potezima čime dizajn prostor nije sam sebi svrha, već okvir aktivnog korisničkog delovanja.

Slovo „V“ iskorišćeno je kao centralni grafički motiv; Foto: Miloš Martinović

Radikalni tretman prostora

Na domaćoj arhitektonskoj sceni, Remorker Architects izdvojili su se svojom progresivnim oblikovnim pristupom, te veštom rekonstrukcijom poslovnih objekata na centralnim gradskim lokacijama. Kroz promenu namene i reprogramiranje, Remorkeri su kod Vuka formirali prostor preko potrebne fleksibilnosti i prostorne preglednosti. Po svojoj poziciji u gradskoj matrici i ukupnim kvalitetima, co-working Desk&More kod Vuka je prostoru u kome male firme mogu postići vrhunske rezultate.

Fotogalerija:

Co-working kod Vuka ima 80 radnih mesta i prostire se na površini od 650 kvadratnih metara; Foto: Miloš Martinović
Co-working kod Vuka ima 80 radnih mesta i prostire se na površini od 650 kvadratnih metara; Foto: Miloš Martinović

Foto: Miloš Martinović

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *