Enterijeri, Izdvojeno

Prostrana kuća čije prostorije su spojene mostom

Ova kuća od 380 kvadrata je toliko velika da je arhitektonski tim osmislio komunikaciju tako da ona bude njen zaštitni znak.

Biro Neuman Hayner Architects potpisuje projekat kuće u Tel Avivu osmišljenu za četvoročlanu porodicu. Objekat se sastoji od dva kubusa, razdvojena pasažem, koji zajedno formiraju osnovu u obliku slova L.

Ulazni pasaž širine 4 metara razdvaja kuću na javni i privatni deo koji svaki za sebe krije zanimljiva enterijerska rešenja.

kuca-tel-aviv-02

Na drugom nivou smeštena je spavaća soba koja je mostom spojena s radnim delom u prednjem kubusu.

U prednjem kubusu dvostruke visine smeštena je (u prizemlju) dnevna soba, kuhinja, trpezarija dok je radna soba na spratu. Drugi kubus ima tri nivoa: prizemni sa dnevnim boravakom, dve dečije sobe, vešernicom i gostinskim toaletom. Gostinska soba smeštena je u podrumu koji je veoma dobro osvetljen. Na drugom nivou smeštena je spavaća soba koja je mostom spojena s radnim delom u prednjem kubusu.

kuca-tel-aviv-19

Most je izveden od čeličnih nosača preko kojih su stavljene izbeljene borove daske. Iz radne sobe u prednjem kubusu se prvo ulazi u veliko roditeljsko kupatilo odakle se put nastavlja u spavaću sobu.

kuca-tel-aviv-03kuca-tel-aviv-20

kuca-tel-aviv-14

Enterijer kuće osmiljšen je tako da bude otvoren, svetao i sveden. Tek poneki detalji kao što su crna tabla za pisanje, krevet okačen o tavanicu, ograda od bambusa ili vidne cevi obložene alumijumom razbijaju minimalizam i čine ovu kuću toplom i ugodnom za život.

kuca-tel-aviv-05 kuca-tel-aviv-08 kuca-tel-aviv-10 kuca-tel-aviv-11 kuca-tel-aviv-12 kuca-tel-aviv-21 kuca-tel-aviv-16  kuca-tel-aviv-13 kuca-tel-aviv-15 kuca-tel-aviv-17 kuca-tel-aviv-18 kuca-tel-aviv-04 kuca-tel-aviv-06 kuca-tel-aviv-09 kuca-tel-aviv-07

Foto: Amit Gosher

kuca-tel-aviv-23 kuca-tel-aviv-24 kuca-tel-aviv-26 kuca-tel-aviv-25

Pogledajte i kako izgleda savremena kuća u Kumrovcu:

Savremena kuća od slame u Zagorju

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *