Ova kuća od 380 kvadrata je toliko velika da je arhitektonski tim osmislio komunikaciju tako da ona bude njen zaštitni znak.

Biro Neuman Hayner Architects potpisuje projekat kuće u Tel Avivu osmišljenu za četvoročlanu porodicu. Objekat se sastoji od dva kubusa, razdvojena pasažem, koji zajedno formiraju osnovu u obliku slova L.

Ulazni pasaž širine 4 metara razdvaja kuću na javni i privatni deo koji svaki za sebe krije zanimljiva enterijerska rešenja.

kuca-tel-aviv-02

Na drugom nivou smeštena je spavaća soba koja je mostom spojena s radnim delom u prednjem kubusu.

U prednjem kubusu dvostruke visine smeštena je (u prizemlju) dnevna soba, kuhinja, trpezarija dok je radna soba na spratu. Drugi kubus ima tri nivoa: prizemni sa dnevnim boravakom, dve dečije sobe, vešernicom i gostinskim toaletom. Gostinska soba smeštena je u podrumu koji je veoma dobro osvetljen. Na drugom nivou smeštena je spavaća soba koja je mostom spojena s radnim delom u prednjem kubusu.

kuca-tel-aviv-19

Most je izveden od čeličnih nosača preko kojih su stavljene izbeljene borove daske. Iz radne sobe u prednjem kubusu se prvo ulazi u veliko roditeljsko kupatilo odakle se put nastavlja u spavaću sobu.

kuca-tel-aviv-03kuca-tel-aviv-20

kuca-tel-aviv-14

Enterijer kuće osmiljšen je tako da bude otvoren, svetao i sveden. Tek poneki detalji kao što su crna tabla za pisanje, krevet okačen o tavanicu, ograda od bambusa ili vidne cevi obložene alumijumom razbijaju minimalizam i čine ovu kuću toplom i ugodnom za život.

kuca-tel-aviv-05 kuca-tel-aviv-08 kuca-tel-aviv-10 kuca-tel-aviv-11 kuca-tel-aviv-12 kuca-tel-aviv-21 kuca-tel-aviv-16  kuca-tel-aviv-13 kuca-tel-aviv-15 kuca-tel-aviv-17 kuca-tel-aviv-18 kuca-tel-aviv-04 kuca-tel-aviv-06 kuca-tel-aviv-09 kuca-tel-aviv-07

Foto: Amit Gosher

kuca-tel-aviv-23 kuca-tel-aviv-24 kuca-tel-aviv-26 kuca-tel-aviv-25

Pogledajte i kako izgleda savremena kuća u Kumrovcu:

Savremena kuća od slame u Zagorju