Most Čanakale biće tema predavanja Doriana Janjića; Foto: Wiki + LinkedIn
Dešavanja

FTN organizuje predavanje o visećim mostovima koji ruše svetske rekorde

Saznajte kako je projektovan i izgrađen Čanakale 1915, najduži viseći most na svetu, direktno od njegovog projektanta – Doriana Janjića.

Departman za građevinarstvo i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, poziva sve zainteresovane da prisustvuju predavanju: “Postizanje svetskih rekorda kod visećih mostova – Iskustva u projektovanju i izgradnji”.

Dorian Janjić, CEO kompanije TDV iz Graca, koji se više od 30 godina bavi projektovanjem i izgradnjom mostova, održaće predavanje 15. decembra 2022. godine sa početkom u 12:00 časova u Svečanoj sali FTN.

Specijalista za mostove preko 1.000 metara

Kao specijalista za složene probleme (statika i dinamika, vetar, konstrukcija, optimizacija) i za mostove velikog raspona, Janjić je bio uključen u projektovanje i izgradnju prestižnih i svetski renomiranih projekata mostova sa rasponima preko 1.000 metara.

Među njima su most Čanakale 1915 u Turskoj glavnog raspona 2.023 metara kojim je oboren svetski rekord.

Janjić je projektovao i mostove Gvangiuang u Koreji (1.545 m), Hardanger u Norveškoj (1.310 m), Sutong u Kini (1.088 m) kao i most Stonecutters u Hong Kongu (1.018 m).

Pilon visine 317 metara; Foto: 1915canakkale.com

Tema predavanja biće i projektovanje i izgradnja najdužeg mosta na svetu – Čanakale 1915 u Turskoj.

Janjić će na ovom predavanju podeliti iskustva iz projektovanja i izgradnje mostova sa kablovima koji obaraju svetske rekorde. Poseban akcenat biće stavljen na različite inženjerske izazove kod mostova velikog raspona u zavisnosti od tipa konstrukcije.

Takođe biće detaljno prikazan značaj upotrebe kompjuterski potpomognutog projektovanja i kompjuterski potpomognute simulacije izgradnje mostova u inženjerskim izazovima.

Na kraju, biće predstavljeni neki detalji projektovanja i izgradnje najdužeg mosta na svetu – mosta Čanakale 1915 u Turskoj sa glavnim rasponom od 2.023 metara.

Registracija

Registraciju za prisustvo predavanju možete popuniti ovde.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *