Enterijeri, Izdvojeno

Enterijer kuće u kojoj dominira elegantni spoj muzike i putovanja

Ova kuća u Poljskoj odiše luksuznom enterijerskom završnicom koja u pojedinim momentima ostavlja bez teksta.

Arhitekta Lucyna Kolodziefska na čelu biroa Firm Fabryka Wnetrz potpisuje projekat enterijera kuće koji je nastao nakon dugih razgovora s klijentima. Bilo je jasno da će enterijer biti klasičan i elegantan pošto je i sama kuća oblikovana na taj način, međutim ideja za njegovo dekorisanje potekla je tek nakon što je arhitekta uvidela da porodica crpi životnu energiju iz putovanja i muzike.

Arhitekta Lucyna Kolodziefska uvidela je da porodica crpi životnu energiju iz putovanja i muzike. Tako je nastala ideja za njihov enterijer.

 

Stilski ali moderno

Bež kolorit, štukature na zidovima, interesantna rasveta i klasični komadi nameštaja dominiraju dnevnom sobom s pripadajućom trpezarijom. Iako je nameštaj stilske forme, i on i dalje u savremenom duhu što sve zajedno ovom prostoru daje toplu atmosferu.

Na zidovima su postavljene lampe Galliano koje pravi DelightFULL.

Izolovana muzika

Česta putovanja i ljubav prema muzici koja se ne iskazuje samo njenim slušanjem već i nabavkom visoko kvalitetne audio opreme, bezbroj CD-ova i gramofonskih ploča jasno su utkani u sam enterijer. Tako je nastala soba sa slušanje muzike u tamnom koloritu s tapetama koje obezbeđuju zvučnu izolaciju. Ovom prostorijom dominiraju ogromni zvučnici koji jasno naglašavaju da je birana samo najbolja oprema.

Sto umesto ostrva

I u prostranoj kuhinji su primenjena zanimljiva dizajnerska rešenja. Umesto kuhinjskog ostrva, arhitekta je predvidela trpezarijski sto za neformalne prilike koji je postavila ispred prozora u obliku oktogona. Sedenje je organizovano ispod prozora, dok su radna ploča i ploča stola napravljeni od čuvenog italijanskog Carrara mermera.

Duh Afrike

Posebno je interesantno kupatilo s umivaonikom koje izgleda poput velikog afričkog bubnja. Inspiracija afričkim duhom nastavljena je kroz keramičke pločice s motivima džungle kao i kroz zelenu slavinu i ručicu tuše koje pravi maleni proizvođač na severu Italije.

Memorabilije

Ljubav prema putovanjima je jasno iskazana kroz celu kuću. Zidovi kuhinje dekorisani su suvenirima iz celog sveta, Venecijanske maske krase hodnike, dok je jedna niša predviđena za šah potpuno u duhu Indije. Skoro svako ćoše kuće nosi neke memorabilije s putovanja.

Mirni blok kuće

Spavaća soba je takođe priča za sebe. Nežni tonovi utopljavaju atmosferu, a prostorom dominiraju tapeta i rasvetna tela.

Ovako izgleda pripadajuće roditeljsko kupatilo:

A ovako garderober:

U okviru kuće organizovana je i posebna prostorija za zabavu s teretanom.

Tu je i spa centar.

A ovako izgleda gostinsko kupatilo:

Impresivno, zar ne?

Foto: Foto&Mohito

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *