Studio za unutrašnji dizajn Gradnja na čelu s arhitekticom Sonjom Brstinom izveo je enterijer novosadske IT kompanije Elsys. 

Prostor u kojem je ova firma ranije radila bio je open-space, to jest, potpuno otvoren. Ovog puta želja je bila da se izmeni način rada, odnosno da se zaposleni rasporede po kancelarijama koje su delimično razdvojene.

Zato je organizacija prostora izvedena tako da 60 zaposlenih sedi u kancelarijama za oko 10 ljudi, ali zajednički prostori i hodnici osmišljeni tako da podstiču interakciju između ljudi.

Najviše pažnje privlači plafon koji je ofarban u tamno sivu boju i koji je delimično obložen drvenim letvicama od univera.

Centralni ulazni deo namenjen je kako za komunikaciju tako i za druženje. U nju je smeštena garnitura za sedenje kao i mini biblioteka koja je ispunjena, naravno, stripovima. Ipak, najviše pažnje privlači plafon koji je ofarban u tamno sivu boju (skoro crnu) i koji je delimično obložen drvenim letvicama od univera.

Kuhinja u formi kućice

Prijemni pult se nalazi na ulazu i po strukturi prati oštre forme vizuelnog identiteta firme.

Najzanimljiviji deo prostora jeste ipak kuhinja i kantina. Želja arhitektice kao dizajnera enterijera bila je da se napravim nesvakidašnji oblik od klasične forme kuhinje. Uzeta je forma kućice gde je odžak ustvari aspirator, dok je krov napravljen od istog materijala kao ploča stolova.

Kantina naspram kuhinje je sa visokim bar stolovima ali i inspirativnim natpisima „Stay Hungry“ i „Stay Foolish“ izvedenih u sjajnom crnom pleksiglasu koji su direktno zalepljeni za zid. Poseban utisak ostavljaju i visilice iznad stolova.

Stoni tenis, pikado…

Deo prostora za razonodu fizički i vizuelno je odvojen od kancelarijskog dela, a tamo se pored stola za stoni tenis, našao i pikado i druge igre uz koje se zaposleni mogu opustiti i družiti u pauzama.

 

Još fotografija možete pogledati na portalu Dizajn enterijera.

 

Faktografija:

  • Ime projekta: enterijer Elsys
  • Mesto: Novi Sad
  • Autor: Sonja Brstina
  • Saradnici na projektu: Stefan Hunjadi
  • Površina: 619 m2
  • Godina projektovanja: 2018.
  • Godina izvođenja: 2018.
  • Fotografija: Igor Conić