Tamni enterijer sa svetlim detaljima; Foto: Igor Conić
Enterijeri

Enterijer oblikovan tamnim bojama / Sonja Brstina

Tamne nijanse u enterijeru ne viđaju se često. Ipak, u ovom trosobnom stanu u Novom Sadu, vlasnici su želeli toplu, zagasitu atmosferu što je postignuto sivim tonovima ali sa svetlim detaljima.

Za stan u novogradnji od 51 m2, u čijem sklopu su kuhinja, trpezarija i dve spavaće sobe bilo je potrebno osmisliti enterijer koji će pružiti utočište od gradske vreme. Vlasnici stana želeli su stan koji odiše zagasitijom atmosferom, u kojem će pojedini elementi iskočiti u prvi plan. Taj zadatak pripao je dizajnerki enterijera Sonji Brstini iz Novog Sada, piše portal Dizajn enterijera.

Najupečatljiviji detalji stana su velika slika iza sofe i dominantni Artemidin luster.

Kako bi se ipak vizuelno razdvojile celine obedovanja i dnevne sobe u jednom prostoru, iznad trpezarijskog stola postavljen je spušten plafon što je omogućilo postavku ugradne rasvete i indirektnog svetla u vidu LED traka. Ovaj prostor dodatno je istaknut sa policom s lestvicama ispred koje je okačen veliki Artemidin luster.

S obzirom na to da su police otvorene, posebna pažnja morala je biti posvećena njihovom dekorisanju. Zelenilo, vaze i skulpture u svetlim bojama otvorile su kolorit i učinile ambijent kompletnim.

Ipak, najupečatljiviji detalj stana jeste velika slika iza sofe. Ona je svojim dimenzijama, motivom i bojama potpuno otvorila ambijent i učinila ga kompletnim. Slika u drvenom ramu postavljena je direktno na pod.

Oko zidne obloge je LED traka koja dodatno ističe teksturu površine zida.

Kuhinja je izvedena u dve nijanse sive boje dok su radna ploča i zidna obloga u istoj teksturi drveta. Kao dominantan elemenat izdvaja se zidni aspirator i otvorene police sa ugrađenim LED trakama.

Zid oko televizora oblikovan je tapetom i sa zidnom oblogom iza koje su skriveni kablovi. Oko zidne obloge je LED traka koja dodatno ističe teksturu površine zida.

Dim stakla

U hodniku je jednostavan orman sa dim staklima na bočnim stranicama ormara. Dim staklo se pojavljuje i u spavaćoj sobi sa bočne strane kreveta. Sa druge strane su lestvice na zidu koje su naglašene visilicom ispred njih.

U svega osam kvadrata bilo je potrebno staviti radni sto, krevet i orman.

Dečija soba je relativno male površine. U svega osam kvadrata bilo je potrebno staviti radni sto, krevet i orman. Zbog toga je orman stavljen oko kreveta, dok je u nišu postavljen ležaj s tapaciranim uzglavljem. Radni sto je smešten ispod prozora, zajedno sa ladicama i otvorenim policama koje su potrebne za jednog školarca.

Ceo projekat, faktografiju i sve fotografije možete pogledati ovde.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *