Villa Nai 3.3 kod Zadra; Foto: Damir Fabijanić
Regionalni projekti

Villa Nai 3.3: Hotel stopljen s prirodom Dugog otoka

Ovaj luksuzni turistički objekat u Dalmaciji može se posmatrati kao jedna rezidencija s osam soba ili kao butik hotel s osam soba s pogledom na Jadransko more.

Villa Nai 3.3 je novi luksuzni hotel usidren na Dugom otoku kod Zadra, potpuno uronjen u prirodu i obavijen plažama i liticama. Priča o ovom hotelu s pet zvezdica započinje s ocem građevinskog inženjera Gorana Morovića, koji mu je poklonio zemljište na Dugom otoku, kojih trenutno ima oko 40 hektara. Usledila je ideja za Villu Nai, koja se rodila bez previše razmišljanja, piše Yacht Croatia.

Potpuno utopljen s terenom; Foto: Nikola Bašić

Arhitektura vile konceptualno počiva na lokalnoj baštini, a njena struktura oponaša elemente suhozida.

Morović je za taj zadatak angažovao poznatog hrvatskog arhitektu Nikolu Bašića, kojeg znamo po Morskim orguljama u Zadru ali i po luksuznom hotelu D-Resort u Šibeniku. Oni su zamislili vilu koja pod jednim krovom koji ima i mlin za masline, prostor za degustaciju i smeštaj na nivou vodećih svetskih hotela.

Tako je Bašić stvorio pravi arhitektonski dragulj, fascinantan neobičnom geometrijom i besprekornim stapanjem s terenom. Arhitektura vile konceptualno počiva na lokalnoj baštini, a njena struktura oponaša elemente tradicionalne metode suhozida u Dalmaciji.

Hotel nudi dva restorana; Foto: Damir Fabijanić

Kamen i beton

Objekti su građeni od kamena donesenog iz maslinika, a sav beton proizveden je od kamena koji je iskopan iz brda. Hotelske sobe krase neobični geometrijski oblici i usečene su u brdo, sinhronizirane s prirodom. Ista hidroizolacija koja je korišćena na tunelu Gotard u Švajcarskoj nalazi se u Villi Nai, navodi Yacht Croatia.

Klizna vrata u sobama uvezena su iz Švajcarske (Sky-Frame), a debljina njihovih okvira omogućava uživanje u neometanom pogledu. Takođe, ona nude najviši nivo zaštite od vetra, što znači da ako vetar duva preko 200 km/h, gost je siguran i neće ga ni osetiti.

Utopljen u maslinjacima; Foto: Damir Fabijanić

Hotelske sobe krase neobični geometrijski oblici i usečene su u brdo.

Dimenzije soba kreću se oko 70 kvadratnih metara, a suiteova oko 90 m2, s privatnim terasama koje su zapravo produženi dnevni boravci. Sve sobe i suiteovi opremljeni su ekskluzivnim nameštajem Giorgetti, imaju prostrana kupatila s tuš-kabinama, dva umivaonika i kade. Kao dodatak vrhunskom izgledu soba i suiteova, sva posteljina nosi potpis najboljeg italijanskog proizvođača tkanina, Frette.

Soba u hotelu Villa Nai 3.3; Foto: Damir Fabijanić

Dva restorana

Villa Nai ima dva restorana otvorena za goste, koji poslužuju samo najbolje s ostrvskih farmi i iz morskih dubina. Grotta 11.000 je tradicionalni restoran sa kapacitetom do 18 mesta, dok se Restoran 3.3 može pohvaliti modernijom mediteranskom kuhinjom i ima 22 mesta.

Restoran kraj bazena; Foto: Damir Fabijanić

Morska voda u bazenu

Jedan mali zatvoreni bazen uglavnom deluje kao jacuzzi, dok je spoljašnji bazen s morskom vodom dugačak 23 metra. Voda u bazenu takođe se može promeniti na zahtev gosta.

Bazen od 23 metra s morskom vodom; Foto: Damir Fabijanić

Redefinisanje luksuza na Jadranu

Kako arhitekturom i nivoom kvalitete uređenja, tako i ponudom, Villa Nai 3.3 redefiniše ponudu luksuza na Jadranu. U potpunosti integrisana u prirodu, Villa Nai 3.3 je nepretenciozna, kao i sve druge lepote koje krase ovo ostrvo.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *