Foto: Promo/SGF d.o.o
Regionalni projekti

Grand Park Hotel Rovinj / 3LHD

Adris grupa je u turističkoj zoni Monte Mulini u Rovinju podigla hotel s 5 zvezdica čija je izgradnja koštala 90 miliona evra.

Prema projektu zagrebačkog arhitektonskog biroa 3LHD, podignut je Grand Park Hotel Rovinj koji je postao tribina je za jednu od najlepših pozornica na Jadranskom moru. Svaka etaža hotela izmaknuta je i prati nagib terena čime su stvorene velike površine terasa, mediteranskih vrtova, vodenih površina, bazena i sunčališta. Gde god da se u hotelu nalazi, gost dobija dojam boravka u parku s pogledom na Rovinj, Sv. Eufemiju, ostrvo Sv. Katarinu i najlepše zalaske sunca u ovom lepom istarskom mestu.

Grand Park Hotel Rovinj kategorizacije 5 zvezdica deo je Maistra Collection brenda koji objedinjuje hotele najviše kategorije poput hotela Lone, Eden, Adriatic i Monte Molini.

Kaskadni hotel nastavlja se na Monte Mulini šetnu stazu; Izvor: Promo fotografije / Autor: SGFd.o.o

Svaka etaža je izmaknuta i prati nagib terena čime su stvorene velike površine terasa, mediteranskih vrtova, vodenih površina, bazena i sunčališta.

Jedinstvena lokacija i specifična konfiguracija terena nadahnuli su kaskadni tip gradnje i realizaciju desetak hiljada kvadrata zelenog krova pa je hotel gotovo stopljen s okolnim zelenilom. Na šest etaža raspoređene su 193 sobe i 16 suiteva, ukupnog kapaciteta 500 gostiju, piše Tportal.

Uz pogled na more i grad, sve će sobe imati prostrane terase sa zelenim vrtovima a njih 53 imaće i manje hidromasažne bazene tzv. plunge pool. Sobe su površine 40, a apartmani i do 175 kvadratnih metara. Zanimljivo je da su bazeni, ulazni lobi i recepcija, restorani i kongresne dvorane na najvišoj etaži, a sobe na nižim razinama.

Pogled na stari grad; Izvor: Promo fotografije / Autor: SGFd.o.o

Italijanski potpis u enterijeru

Unutrašnje uređenje potpisuje milanski studio Piera Lissonija – Lissoni Architecture. Lissonijev rad poznat je po minimalizmu pri čemu se posebna pažnja posvećuje detaljima i izboru materijala. Inspiriran Mediteranom, u dizajnu su korišćeni pretežno prirodni materijali poput raznih vrsta kamena i drva. U hodnicima prevladavaju tamnije plave a u sobama svijetle boje, odnosno sivi, bež i zemljani tonovi.

Grand Park Hotel Rovinj ima i najveći i najluksuzniji spa&wellnes centar u Istri. Àlbaro Spa&Wellness prostire se na 3.800 kvadratnih metara unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora na dve etaže, uključujući i prostor s tri spoljašnja bazena na vrhu hotela. Tu su tri saune, dve parne prostorije s posebnim aromatičnim programima, dva manja hladna bazena i prostor za tuširanje.

Unutrašnje uređenje potpisuje milanski studio Piera Lissonija – Lissoni Architecture; Izvor: Promo fotografije / Autor: SGFd.o.o

Iako će Grand Park Hotel Rovinj prve goste goste primio ovih dana, svečano otvaranja luksuzne zone Monte Mulini i novog hotela bit će krajem maja kada će se, pod pokroviteljstvom Adris grupe, održati Adris 44 Cup.

3LHD u Beogradu

Marko Dabrović iz biroa 3LHD biće keynote speaker na konferenciji BuildUp 2019 koju organizuje portal Gradnja.rs. Više o konferenciji saznajte ovde.

 

Faktografija

NAZIV PROJEKTA: Grand Park Hotel Rovinj

PROJEKTOVANJE 2015-2016

GRADNJA 2016-2019

LOKACIJA Hrvatska, Rovinj, Ul. Ivana Matetića Ronjgova 11

LOKACIJA 35.341 m²

BRUTO POVRŠINA 29.927 m²

NETO POVRŠINA 16.340 m²

NADMORSKA VISINA 4,80 m

KLIJENT Maistra d.d.

AUTOR 3LHD

 

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *