Kombinovanjem jarkih boja na zidovima s interesantnom motivima na podu i nesvakidašnjom rasvetom stvoren je prijatan radni ambijent ordinacije Eminent na Banovom Brdu u Beogradu.

Zahtev klijenta bio je da se pacijenti koji dođu kod stomatologa osećaju prijatno i što više relaksirano. Arhitekte Sonja Brstina i Marko Runjić uspeli su ispunjavanju ovog zadataka.

Posebna pažnja obraćena je rešavanju funkcije dela za sterilizaciju, položaju prijemnog pulta, rendgena i radne površine. Prijemni deo sa čekaonicom opremljen je udobnim sofama a osmišljena je i prostorija za zaposlene sa garderobom i mini kuhinju.

Krugovi na obaveznom eporksidnom podu u stomatološkim ordinacijama naglašavaju pozicije stolica u radnom delu prostorije. U čekaonici, kancelariji, kuhinji i garderobi korišćene su pločice iz EuroDOM-a.

Pored lustera, indirektno svetlo iznad sveke stolice naglašava boju plafona i prate kružne pravce.

stomatoloska-ordinacija-3

Jarka lila boja na plafonu u kombinaciji s belom bojom na zidovima i nameštaju od medijapana nosi ceo enterijer. Lila se pojavljuje i na pultu i mini kuhinji. Delovi nameštaja izvedeni su i od univera s teksturom drveta s ciljem da se utopli prostor.

stomatoloska-ordinacija-6

stomatoloska-ordinacija-8

stomatoloska-ordinacija-9

stomatoloska-ordinacija-10

Kancelarijski deo

Kancelarija za sastanke izvedena je potpuno drugačije u odnosu na ordinaciju. Neutralni zemljani tonovi, kožne fotelje i detalji u ljubičastim nijansama odaju toplinu i utisak profesionalizma.

stomatoloska-ordinacija-15

stomatoloska-ordinacija-20

Kad ste već ovde…