Na Savskom Vencu planira se izgradnja zgrade sa osam stanova, tri lokala i 30 parking mesta.
Novi objekti

Exing B&P planira stambeno-poslovnu zgradu u Neznanog junaka 15a

Na Savskom Vencu planira se izgradnja zgrade sa osam stanova, tri lokala i 30 parking mesta.

Investitor EXING B&P planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta od 4.085 m2 u ulici Neznanog junaka 15a na Savskom Vencu u Beogradu.

Urbanistički projekat koji je trenutno na javnom uvidu uradio je beogradski biro Falcon Group.

Parcela od 1.113 m2 se nalazi u okviru gradskog bloka oivičenog ulicama Narodnog heroja, Koste Racina i Heroja Milana Tepića. Predmetni objekat je po nameni stambeno-poslovni objekat 2Po+P+2+Ps. Sadrži osam stambenih jedinica smeštenih na I, II, III i povučenom spratu i tri poslovna prostora projektovana u prizemlju objekta. Predviđene su dve podzemne etaže koje sadrže garaže na dva nivoa i dva polunivoa, i tehničke i zajedničke prostorije korisnika objekta, navodi se u UP.

Lokacija

30 parking mesta

U skladu sa zahtevanim parametrima, obezbeđeno je 30 parking mesta. U podrumu -2, smešteno je 16 parking mesta (od toga jedno mesto za osobe sa invaliditetom). U podrumu -1 smešteno je 14 parking mesta (od kojih je jedno za osobe sa invaliditetom).

Prizemlje sadrži tri poslovna prostora sa nezavisnim ulazima i jednim stambenim ulazom u objekat. Ulaz u poslovni prostor 1 formiran je iz ulice Neznanog junaka, a preostala dva ulaza u poslovne prostore 2 i 3 iz ulice Koste Racina. Stambeni ulaz je formiran iz ulice Neznanog
junaka. Kolski pristup parceli projektovan je iz ulice Koste Racina.

Lokacija

Predviđeno je da objekat ima ravan krov, kao i da fasada bude od prirodnog kamena.

Na prvom, drugom, trećem i povučenom spratu formirane su stambene jedinice, po dve na svakoj etaži. Stambene jedinice su projektovane kao četvorosobni stanovi, višestrane orijentacije. Jasno je definisana podela na noćnu i dnevnu zonu, gde su dnevni boravci orijentisani ka severoistočnoj strani, a spavaće sobe pretežno ka jugozapadnoj, severozapadnoj i jugoistočnoj strani sveta, navodi se u UP.

Predviđeno je da objekat ima ravan krov, kao i da fasada bude od prirodnog kamena.

Grafički prilozi

Prizemlje
Prizemlje
III sprat
III sprat
Presek
Presek
Presek
Presek
Presek
Presek

Javni uvid do 27.8.

Javna prezentacija urbanističkog projekat za izgradnju ovog stambeno-poslovnog objekta održaće se do 27. avgusta 2021. godine, do kada zainteresovana lica mogu da upute primedbe. Ceo projekat možete preuzeti ovde.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Don Vuki

    Funkcija katastrofa

    1. Dragan Markovich

      Meni je zanimljivo koliko su noćna i servisna zona pojeli dnevnu. S druge strane, svaka spavaća soba ima samostalno kupatilo – što je jedan od savremenih obrazaca. Takođe, fascinatno mi je da je ceo stan sveden na „biološki minimum“ – ne predviđa se prostor za hobi-sobu ili radnu sobu. Ovo sve upućuje da je reč o stambenoj zgradi koja je namenjena ekonomskim džetrijima koji imaju puno ekonomskog, ali jako malo kulturnog kapitala. Ali, ne može se reći da je za takav tip korisnika ovo idealna organizaciona šema.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *