Aktuelno

Fiskulturna sala u Obrenovcu osvojila nagradu Ranko Radović za 2015.

Nagrada Ranko Radović za 2015. godinu, u tri kategorije, dodeljena je 21. decembra na svečanosti u Maloj sali Kolarčeve zadužbine.

U kategoriji kritičko-teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu nagrađena je prof. dr Ljiljana Blagojević za monografiju „Itinereri: Moderna i Mediteran – Tragovima arhitekata Nikole Dobrović i Milana Zlokovića“, koju su objavili Službeni glasnik i Arhitektonski fakultet u Beogradu (2015), piše RTV.

Nagrada Ranko Radović, u kategoriji realizovano arhitektonsko delo dodeljena je Jovanu Mitroviću za Fiskulturnu salu Prve osnovne škole u Obrenovcu, dok je u kategoriji televizijske emisije, izložbe, multimedijlane prezentacije nagrada pripala prof. dr Darku Rebi za serijal emisija „Život po meri“ Radio televizije Vojvodine, emitovane od januara do juna ove godine.

obrenovac-skola-jovan-mitrovic
Jovan Mitrović, Fiskulturna sala Prve osnovne škole u Obrenovcu

Na konkurs za nagradu Ranko Radović u kategoriji kritičko-teorijski tekstovi o arhitekturi prijavilo se 15 kandidata, u kategoriji realizovano arhitektonsko delo 14 kandidata, a u kategoriji televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije prijavilo se šest kandidata.

Svi učesnici konkursa predstavljeni su na izložbi koja je danas otvorena u Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine, a posetioci će moći da je pogledaju do 25. decembra.

Tokom aprila ili maja postavka će biti izložena u prostorijama Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *