Aktuelno

Gradi se marina i hotel u Starim Banovcima

Na reci Dunav uskoro bi mogla da nikne nova marina za rekreativnu plovidbu i nautički turizam čiju bi izgradnju finansirala Opština Stara Pazova.

Marina je planirana u centru Starih Banovaca, u delti potoka Budovar na prostoru koji se danas koristi kao šljunkara.

Izdvojena je od plovnog puta reke Dunav i projektovana je za prihvat svih vrsta turističkih plovila. Površina na kojoj je planirana marina sa pratećim sadržajim iznosi približno 3,2 hektara, piše Danas.

marina_stari_banovci_3

Kompleks marine pored akvatorije sa vezom imaće i parking, prostor za suvi vez, skladište za smeštaj i čuvanje opreme za plovila, stanicu za snabdevanje motornih goriva čamaca i upravnu zgradu sa svim neophodnim servisima za smeštaj i usluživanje korisnika marine.

marina-stari-banovci-1

U delu lokacije, levim obodom od glavnog prilaza, predviđen je otvoren uređen prostor – plato, opremljen adekvatnim mobilijarom, koji će na pravi način povezati prostor marine sa susednim hotelskim kompleksom.

marina_stari_banovci_4

Hotelski kompleks uz buduću marinu zauzima površinu od približno 0,6 ha. Uslovi za izgradnju hotela izdavaće se na osnovu Urbanističkog projekta. Predloženo je da spratnost objekta iznosi P+8, dozvoljene su suterenske – podzemne etaže u koje bi se smestio parking prostor i servisni sadržaji – tehnički blok i slično. Indeks zauzetosti parcele za izgradnju hotela je 100%, pri čemu je potrebno u nivou partera predvideti uređen plato sa zelenim oazama u kontakt zoni ka akvatoriji marine.

marina-stari-banovci-2

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *