Arhitektura

Gradonačelnica Madrida poručuje: Arhitekte treba ubiti!

Esperanza Aguirre, guvernerka Madrida, bez znanja je snimljena u privatnom razgovoru s kolegom političarem u kojem su malo popričali o ličnom doživljaju gradske skupštine Valdemaqueda Town Hall koju je 1998. projektovao nagrađivani arhitektonski biro Paredes Pedrosa.

Guvernerka je zgroženo istakla kako nikad u životu nije videla ništa ružnije i kako je jedina dobra stvar proizašla iz globalne krize koja je zahvatila Španiju upravo prestanak gradnje. A onda je usledio vrhunac kada je  samouvereno izjavila da bi arhitekte trebalo ubiti, i pored toga čak uvesti smrtnu kaznu.

„Ne volim arhitekte jer njihovi zločini traju znatno duže od  njihovog vlastitog života. Oni umiru i ostavljaju nas s tim.“, rečenica je koja će se zasigurno ući u istoriju.

Odmah jutros Esperanza je tvitnula kako bi se izvinila svim arhitektima kao i uopšte svim ljudima i institucijama koji su se eventualno našli uvređeni njenom nesmotrenom izjavom. Sada žali što je uopšte imala potrebu da razgovara na tom nivou, makar i u privatnoj konverzaciji.

Ako razumete (bar malo) španski, svakako pogledajte kako je tekao razgovor:

 

Više o „kontroverznim“ arhitektima možete pogledati ovde.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. backakulenzmija

    ovo je skroz korektno razmisljanje!!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *