Aktuelno

Grci grade stazu za Formulu 1

Nakon mnogo godina debate, grčka vlada je izgleda rešila da podgreje ideju o izgradnji staze za „Formulu 1“ u toj zemlji.

Bivši gradonačelnik grada Patras i menadžer ovog projekta Evangelos Floratos izjavio je „da je bilo potrebno mnogo godina da bi se došlo do ove tačke“.

Vrednost celokupnog projekta procenjena je na 94 miliona evra, koji će delimično biti podržan sredstvima iz državnog budžeta. Kao glavni razlog za izgradnju staze navode se ekonomski razlozi.

Staza bi naime, prema rečima upućenih, trebalo da podstakne razvoj ovog dela Grčke, prvenstveno kroz pojačavanje turističke ponude.

Staza bi se nalazila u okviru kompleksa koji bi obuhvatao i prateće objekte i prateću infrastrukturu. Sama staza bila bi izgrađena po međunarodnim standardima, a rok za izgradnju je tri godine.

Nova grčka „F1“ staza bi se sem takmičenja u okviru „Formula 1“ cirkusa koristila i za trke „Super bajka“ i „Go kart rejsinga“.

Ovo bi mogla biti dobra vest za grčku ekonomiju i dalju popularizaciju „Formule 1“, ali ostaje otvoreno pitanje koliko je realno finansiranje jednog ovakvog projekta u zemlji pogođenoj ekonomskom krizom i masovnim štrajkovima i koja se nalazi na ivici bankrota.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *