Enterijeri, Izdvojeno

Guranjem zidova preoblikujte porodični stan u stan za žurke

Pomerajući pokretne zidove u ovom stanu može se lako promeniti funkcija prostora prema potrebama stanara. 

Stan Casa MJE delo je arhitektonskog biroa PKMN a pripada inicijativi Pequenas grandes casas (u prevodu: Male velike kuće) koja ima za cilj da podstakne arhitekte da stvaraju prostore koji će maksimalno iskoristi potencijal  stambenog prostora. Pogledajte kako je ovaj stan s klizećim zidovima dobio dve funkcije.

Casa MJE 01

Stan Casa MJE je isprojektovan za bračni par iz Meksika koji često boravi u španskom gradu Asturias, gde se i sam stan nalazi. Oni su želeli funkcionalan prostor koji će služiti ne samo njima već i ostatku porodice. Ideja je bila da se prostor može lagano preoblikovati iz porodičnog stana s dve spavaće sobe u čist prostor namenjen zabavi.

Casa MJE 05

Centralno jezgro projektovano sa sistemom pomerajućih zidova koji omogućava da se stan lagano transformiše, zavisno od potreba ukućana. Paneli su lagani, a vreme za potpunu reorganizaciju prostora je kratko pa se izmenejn prostor dobija za manje jednog minuta.

Casa MJE 03

Na ovaj način vlasnicima stana omogućen je taj luksuz, da po potrebi, u stanu od 70 kvadrata, mogu imati i sobu od 50 metara kvadratnih oslobođenu zidova namenjenu žurkama.

Casa MJE 04

Vođice klizećih pregradnih zidova urađene su u plafonu tako da je pod ostao integralan.

Casa MJE 06

Casa MJE 07

Enterijer u pretežno beloj boji takođe ide u korist stalnim promenama funkcija prostora.

Casa MJE 02

Pogledajte i kako to tačno izgleda:

Pogledajte još jedan fleksibilan stan biroa PKMN.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *