Projekat potpisuje Dušan Lazović iz studija Arhitekton I.D.
Domaći projekti

Hotel Tri kocke u Vrnjačkoj Banji / Studio Arhitekton

U popularnom turističkom odmaralištu niče novi hotel romantičarske fasade, iako je u opticaju bila i modernija verzija spoljašnjeg izgleda.

U Vrnjačkoj Banji u planu je izgradnja apart-hotela Tri kocke. U pitanju je hotel sa 32 apartmana koji će sa istočne strane će izlaziti na Ulicu Cara Dušana, u samom centru ovog turističkog mesta. Investitori projekta su kompanije Mafi Group i Niskogradnja As-invest iz Beograda.

Idejno rešenje izradio je Dušan Lazović iz projektnog biroa Studio Arhitekton iz Vrnjačke Banje. Kao podloga za izradu urbanističkog projekta i idejnog rešenja korišćen je katastarsko–topografski plan koji je izradila Geodetska radnja MG-MAP iz Trstenika, piše eKapija.

U podrumskom delu je planirana garaža za parkiranje, dok je u severozapadnom delu hotela projektovan velnes centar.

Parcela na kojoj će hotel biti izgrađen spredstavlja gradsko građevinsko zemljište površine 912 metara kvadratnih. Objekat je prema Urbanističkom projektu sastavljen iz podruma, prizemlja, 2 sprata i povučenog sprata, a prostiraće se na površini od oko 2.238 kvadrata.

U prizemlju hotela je planirana recepcija, lobi bar i kafe restoran sa sopstvenom kuhinjom i pratećim sadržajima. U podrumskom delu je planirana garaža za parkiranje sa armirano-betonskom rampom, dok je u severozapadnom delu hotela projektovan velnes centar, koji je preko unutrašnjeg AB stepeništa i lifta povezan sa svim etažama u objektu.

U okviru objekta planirano je 15 parking mesta. Planirano je i ozelenjavanje na 30% parcele, kao i priključci na na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, na elektro mrežu, gasnu instalaciju, telekomunikacije i putnu infrastrukturu.

Modernija verzija

U opticaju je bila i modernija verzija fasade u istim gabaritima, ali se investitor opredelio za romantičarsku verziju. Koja se vama više sviđa?

Urbanistički projekat za izgradnju apart-hotela nalazi se na javnoj prezentaciji do 11. marta 2020.

Grafičke podloge

Osnova prizemlja
Osnova prizemlja
Osnova karakterističnog sprata
Osnova karakterističnog sprata
Osnova trećeg sprata
Osnova trećeg sprata
Presek
Presek

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

  1. Jelena

   Naravno da je lepsi romanticarski izgled a i bolje se uklapa u samu Banju!

 1. Nemanja

  Romantičarska fasada u 21.-om vijeku… Kič.

 2. Boban

  Ja bih se osvrnuo na pozitivne aspekte ovog projekta. Meni se dopada kako su resene veze izmedju ulaza, recepcije, stepenista i lifta, restorana, kuhinje, pomocnog ulaza… Sve je jednostavno, ali efikasno i logicno. I sami apartmani su vrlo „zdravi“, nema nelogicnosti ni velikih nedostataka. Voleo bih da je dostupna i podrumska etaza, da se moze videti nacin ulaska u garazu, veza sa stepenistem, i detaljniji pregled velnes centra, ali dosta se naslucuje iz prilozenog.
  O fasadi je suvisno komentarisati, delimicno se slazem da romanticarska verzija moze biti malo „to much“, ali o tome odlucuje investitor, i ne vidim nista sporno u tome. Ako se izvede kvalitetno, ne mora uopste „smetati oku“.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *