Hotel Tvrđa u okviru zidina osiječke tvrđave; Fotografije: via Predrag Milutinivić
Izdvojeno, Regionalni projekti

Kako je naš arhitekta od stare kuće u zidinama osiječke tvrđave napravio hotel

Stara porodična kuća u Osijeku rekonstruisana je uz maksimalno poštovanje istorijskog nasleđa ali i uz zadržavanje originalnog duha objekta.

Butik Hotel Tvrđa je primer rekonstrukcije objekta u zatečenim gabaritima sa oživljavanjem starog duha u primerenim modernim obrisima tradicionalne arhitekture i stilske prilagođenosti. To je postignuto upotrebom autohtonih i prirodnih materijala u čemu je Predrag Milutinović iz MAPA Architects, koji je vodio ceo menadžment od ideje do realizacije, u svemu poštovao zahteve zavoda za zaštitu spomenika, koji je bio konsultant celim periodom projektovanja i gradnje.

Ne samo da je ispoštovana verodostojnost i vrednost narodne arhitekture već joj je i podignuta vrednost.

Umetanjem nove modernije linije i materijalizacije unutar starog i tradicionalnog atrijumskog objekta, koji je nekad služio kao višeporodična kuća, nije se remetio red i struktura već zatečeni izraz unapređen svakim novim potezom. „Time ne samo da je ispoštovana verodostojnost i vrednost narodne arhitekture već joj je i podignuta vrednost.“ – kaže za naš portal arhitekta Predrag Milutionović.

Komfor butik hotela

„U okvirima krute strukture masivnih zidova i tvrdih prirodnih materijala objekta u utvrđenju, mekim potezima, lakim masama, toplim bojama, upotrebom mobilijara koji daje posebno upodobljavanje u ćelijski mehanizam sobe, ostvaren je maksimalan komfor butik hotela“ – dodaje arhitekta Predrag Milutionović.

Osnova prostora

Vredno priznanje

Ovim objektom MAPA Architects dobio je posebno mesto na listi preporučenih projektanata za projektovanje i realizaciju projekata u okvirima zidina osiječke tvrđave.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *