Ako želite luksuzan izgled kupatila, mermerne pločice su prava stvar! Istražili smo modele koje se mogu pronaći na našem tržištu.

Mermer je skupoceni materijal čije je postavljanje komplikovano i skupo. Zbog toga su granitne pločice sa teksturom mermera daleko bolji izbor jer verno imitiruju ovaj prirodni kamen i daleko se lakše postavljaju.

Evo nekoliko saveta za njihovo korišćenje.

kuaptilo-u-mermeru
Zidne pločice velikih dimenzija Magnum u kombinaciji s drvenim podom; proizvođač Rex, Florim

Kako bi izgled mermera došao do izražaja, najbolje je odlučiti se za pločicu većih dimenzija jer fuge neće prekidati žile. Pored standardnih većih pločica dimenzija 60×60 i 30×90 cm u ponudi su i Magnum pločice dimenzija od 120×120, preko 120×240 pa čak do dimenzije 160×320 cm. S jednom pločicom ovih dimenzija možete prekriti čak 5 kvadrata zida!

Kako bi izgled mermera došao do izražaja, najbolje je odlučiti se za pločicu većih dimenzija jer fuge neće prekidati žile.

 

mermer-na-zidovima
Pločice I Marmi di rex, proizvođača Rex, Florim

Mermer se najbolje i najčešće kombinuje s pločicama teksture drveta. Dok su pločice rezervisane za zidove, drvo je najbolje postaviti na podu, u tamnijim nijansama. Drvo je zgodno jer utopljava celokupni izgled kupatila.

mermer-u-kupatilu
Zidne pločice velikih dimenzija Magnum u kombinaciji sa drvenim podom, proizvođač Rex

Mermer se najbolje i najčešće kombinuje s pločicama teksture drveta.

 

rex-florim-tiles

rex florim tiles 2

casa-dolce-casa-tiles

Mermerne pločice dobro izgledaju i u dnevnoj sobi ali se onda preporučuje postavljanje podnog grejanja.

 

Mermerne pločice, osim u kupatilu, sjajno je rešenje za pod dnevne sobe ili hodnike… ako želite luksuzni izgled. U tom slučaju se preporučije ugradnja podnog grejanja. Velike, uglavnom svetle ploče teksture mermera na podu se mogu postavljati same ili kombinovati s pločicama drugih boja u geometrijskoj šemi. Sa svojom izraženom teksturom, one već same po sebi deluju vrlo interesantrno.

mermer-na-podu-dnevne-sobe
Pločice teksture mermera proizvođača Rex, I Marmi di rex

Mermer nije rezervisan samo za stambene prostore. I u modernim poslovnim prostorima deluju vrlo dobro. Na pod ovog poslovnog prostora postavljena je serija I Classici di Rex u ekstra velikim dimenzijama kao što su 120×240 i 160×320 centimetara.

mermer-u-lobiju

Firme iz kategorije Pločice:

Dodaj firmu u Adresar