Materijali

Ideje za uređenje kupatila: Pločice sa izgledom mermera

Ako želite luksuzan izgled kupatila, mermerne pločice su prava stvar! Istražili smo modele koje se mogu pronaći na našem tržištu.

Mermer je skupoceni materijal čije je postavljanje komplikovano i skupo. Zbog toga su granitne pločice sa teksturom mermera daleko bolji izbor jer verno imitiruju ovaj prirodni kamen i daleko se lakše postavljaju.

Evo nekoliko saveta za njihovo korišćenje.

kuaptilo-u-mermeru
Zidne pločice velikih dimenzija Magnum u kombinaciji s drvenim podom; proizvođač Rex, Florim

Kako bi izgled mermera došao do izražaja, najbolje je odlučiti se za pločicu većih dimenzija jer fuge neće prekidati žile. Pored standardnih većih pločica dimenzija 60×60 i 30×90 cm u ponudi su i Magnum pločice dimenzija od 120×120, preko 120×240 pa čak do dimenzije 160×320 cm. S jednom pločicom ovih dimenzija možete prekriti čak 5 kvadrata zida!

Kako bi izgled mermera došao do izražaja, najbolje je odlučiti se za pločicu većih dimenzija jer fuge neće prekidati žile.

 

mermer-na-zidovima
Pločice I Marmi di rex, proizvođača Rex, Florim

Mermer se najbolje i najčešće kombinuje s pločicama teksture drveta. Dok su pločice rezervisane za zidove, drvo je najbolje postaviti na podu, u tamnijim nijansama. Drvo je zgodno jer utopljava celokupni izgled kupatila.

mermer-u-kupatilu
Zidne pločice velikih dimenzija Magnum u kombinaciji sa drvenim podom, proizvođač Rex

Mermer se najbolje i najčešće kombinuje s pločicama teksture drveta.

 

rex-florim-tiles

rex florim tiles 2

casa-dolce-casa-tiles

Mermerne pločice dobro izgledaju i u dnevnoj sobi ali se onda preporučuje postavljanje podnog grejanja.

 

Mermerne pločice, osim u kupatilu, sjajno je rešenje za pod dnevne sobe ili hodnike… ako želite luksuzni izgled. U tom slučaju se preporučije ugradnja podnog grejanja. Velike, uglavnom svetle ploče teksture mermera na podu se mogu postavljati same ili kombinovati s pločicama drugih boja u geometrijskoj šemi. Sa svojom izraženom teksturom, one već same po sebi deluju vrlo interesantrno.

mermer-na-podu-dnevne-sobe
Pločice teksture mermera proizvođača Rex, I Marmi di rex

Mermer nije rezervisan samo za stambene prostore. I u modernim poslovnim prostorima deluju vrlo dobro. Na pod ovog poslovnog prostora postavljena je serija I Classici di Rex u ekstra velikim dimenzijama kao što su 120×240 i 160×320 centimetara.

mermer-u-lobiju

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

2 komentara

  1. Aleksandar

    Da li postoje na našem tržištu ploče ovog tipa?

    1. Sonja Brstina

      Ove pločice možete kupiti u salonu EuroDOM u Beogradu. Pozdrav

Ostavite odgovor

Obavezna polja *