Aktuelno

IKEA gasi najpopularniji fan sajt IKEAhackers

Posle osam godina postojanja, sajt IKEAhackers koji piše o mogućnostima unapređivanja IKEA nameštaja prestaje da postoji.

Sajt IKEAhackers 2006. godine pokrenula je Jules Yap, obožavateljka IKEA proizvoda koja živi u Kuala Lumpuru. Sajt je objavljivao brojne zanimljive modifikacije Ikeinog nameštaja koje su posetioci sami slali. Tekstovi u vidu ‘Uradi sam’ vodiča su postajali veoma popularni jer su unapređivali poznate komade nameštaja iz Ikee.

Kako bi sajt mogao da se održava, Jules je počela da prodaje reklamni prostor na IKEAhackers a onda su nastali problemi. Zbog kršenja prava na korišćenje robne marke IKEA, sajt će morati da se zatvori.

ikeahackers-1

Kako je to objasnila na svom blogu, Jules će morati da se odrekne sajta IKEAhackers a po svoj prilici nastaće novi sajt koji u svom nazivu neće imati ime švedskog giganta.

Iako je ovaj potez Ikee s legalne strane strane sasvim ispravan, ne može se zanemariti šteta koja je nanašena odnosima s njihovom najvernijom publikom koja je ovakav sajt ne samo održavala već i praktično besplatno reklamirala Ikeine proizvode. Njihov revolt više je nego jasan u komentarima na Julesovom blogu.

Evo nekih od popularnih hakova Ikeinog nameštaja sa sajta IKEAhackers:

ikeahackers-4 ikeahackers-3 ikeahackers-2

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *