Nameštaj i oprema

Ikein nameštaj za hipstere s malim stanovima

Ikea je predstavila limitiranu seriju nameštaja On the Move namenjenu za rastuću populaciju mladih osoba koji često menjaju gradove i koji stanuju u iznajmljenim garsonjerama.

Kolekcija od 51. parčeta nameštaja nastala je na osnovu Ikeinog istraživanja koje je pokazalo da jedan od pet mladih osoba živi u stanu manjem od 30 kvadratnih metara.

Hipsterskoj populaciji koja se često seli potreban je nameštaj koji se lako transportuje, ne zauzima puno mesta i pritom ima više funkcija. Ikea je ponudila rešenje, piše Deezen.

ikea-on-the-move-01

Kolekcija uključuje žičani orman koji može da se prenosi zajedno sa odećom, mobilnu stalažu za kuhinju i hodnik, klupe i komode koje mogu poslužiti za više namena.

Nijedno od ponuđenih parčeta nameštaja ne zahteva kačenje na zidove. To, naravno, nije slučajno. Inspiracija dizajnerima došla je iz Japana gde stanodavci zabranjuju podstanarima da buše i kače nameštaj na zidove.

ikea-on-the-move-02

Ikea još od 1994. godine izacuje limitiranu PS (Post Scriptum) seriju nameštaja namenjunu za izbirljivu popularciju. PS serija nameštaja dostupna je samo u izabranim Ikea robnim kućama.

ikea-on-the-move-03 ikea-on-the-move-04 ikea-on-the-move-05

Klupa za poneti. Idealna za uske hodnike.

ikea-on-the-move-06 ikea-on-the-move-07 ikea-on-the-move-08 ikea-on-the-move-09 ikea-on-the-move-10

Hoklica koja služi i kao podna lampa.

ikea-on-the-move-11

Pogledajte još zanimljivih proizvoda od Ikee.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *