Enterijeri, Izdvojeno

Industrijski stil: Potkrovlje s bibliotekom u galeriji

Pogledajte kako je prostor u stanu visine četiri metara iskorišćen na najbolji mogući način.

Ovaj stan u Bratislavi pleni pažnju posmatrača ne samo zbog neobičnog enterijerskog rešenja već i koloritne kombinacije koja deluje veoma toplo… što nije tako karakteristično za prostore urađene u industrijskom stilu. Međutim, u ovom stanu od oko 60 kvadrata sve je leglo na svoje mesto zahvaljujući angažovanju profesionalaca, odnosno, arhitektonskog biroa RULES architects.

mezazin-industrijski-02

Da tekstura drveta odlično ide sa crno-belom kombinacijom još jedanput dokazuje ovaj enterijer potkrovlja u užem centru prestonice Slovačke. Elementi koji su u direktnom vizuelnom kontaktu sa stanarima (pod i zid naspram prozora) napravljeni su od borovine, dok su ostali zidovi, tavanica i nameštaj po meri urađeni u beloj boji. U ovakvo postavljenom prostoru, crna konstrukcija galerije savršeno se uklopila.

mezazin-industrijski-05

Pošto je dnevna soba visine oko četiri metra, arhitekte su rešile da bi najbolje bilo da se ovaj prostor podeli na dva dela. Tako je nastala galerija, odnosno, mezazin koji je opremljen brojnim policama za knjige kao i stolicama za uživanje u čitanju. Konstukcija je napravljena od čeličnih profila preko kojih su postavljena gazišta od čelične mreže koja zbog svoje strukture vizuelno ne smanjuje prostor.

mezazin-industrijski-04

Da bi mezazin što manje opterećivao prostor, njegova ograda napravljena je od mreže.

mezazin-industrijski-06

U donjem delu je dnevni boravak sa udobnom sofom i televizorom okačenim od pokretni nosač.

mezazin-industrijski-07

U okviru dnevnog boravka nalazi se i veliki trpezarijski sto kao i kuhinja koja je ukrašena mozaikom.

mezazin-industrijski-08 mezazin-industrijski-09 mezazin-industrijski-10 mezazin-industrijski-11 mezazin-industrijski-12 mezazin-industrijski-13 mezazin-industrijski-14 mezazin-industrijski-15 mezazin-industrijski-16 mezazin-industrijski-03mezazin-industrijski-17

Foto: Peter Cintalan

Pogledajte kako da izolujete potkrovlje termoroletnama.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *