Aktuelno

Italija poklanja svoje istorijske zamkove

Ukoliko ste voljni da renovirate i turistički oživite zamak, dobićete ga na poklon!

Kao deo italijanskog strateškom turističkog plana, Italija poklanja po jedan od svojih 103 istorijska objekta poput kuća, gostionica, manastira pa čak i drevnih zamkova, svakome onome ko ima ostvariv plan za transformisanje objekta u deo turističke ponude regije. Neki od predloga su i da se objekti adaptiraju u banje ili restorane.

Državna agencija za imovinu i Ministarstvo kulturnog nasleđa Italije imaju za cilj da ovim projektom turistički aktiviraju određene oblasti ove evropske zemlje i na taj način poboljšaju njihovo ekonomsko stanje, piše Inhabitat.

Ponuđeni istorijski objekti se nalaze širom zemlje, a mnogi od njih nalaze se duž čuvenog Via Appia, puta koji povezuje Veneciju i Brindisi.

Ukoliko se ovaj projekat pokaže kao uspešan, planirano je da se u naredne dve godine na ovaj način aktivira još 200 objekata.

Projekat će promovisati i podržati razvoj određenog sektora turizma. Cilj je da se privatne i javne zgrade, koje više nisu u upotrebi, transformišu u objekte za hodočasnike, planinare, bicikliste i generalno sve turiste.

– rekao je Roberto Reggi.

Ovo nije prvi put da se država oslanja na javnost kako bi obnovila svoje istorijske lokalitete. Italijanska Vlada je nedavno ustupila oko trideset svetionika investitorima, a uslov je bio identičan –  transformisati ih u hotele ili druge turističke objekte.

Detaljnije o projektu poklanjanja zamkova i ostalih istorijskih objekata možete videti na sajtu Državne agencije za imovinu.

Na priloženim fotografijama su objekti koje Italija usputa investitorima. Imate ideju?

Foto: Hand Luggage Only, SUWalls, Pinterest

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *