Novi objekti

Izgled novog stadiona FK Metalac, Gornji Milanovac

FK Metalac će napokon dobiti svoj stadion vredan tri miliona evra po svim standardima FIFA i UEFA.

Novo igralište imaće tribine sa 3.600 mesta za sedenje, reflektorsko osvetljenje i mogućnost snimanja utakmica.

Kompanija Metalac finansiraće 85%, a sam fudbalski klub 15% radova.

Vlasnik građevinskog zemljišta površine 1 hektar i 38 ari, na kome će se graditi fudbalsko igralište, je Republička direkcija za imovinu, a korisnik opština Gornji Milnovac, koja će u izgradnji učestvovati oslobađanjem komunalnih doprinosa i poreza, uređenjem komunalne infrastrukture i pristupnih puteva. Zauzvrat, opština će dobiti 280 kvadrata poslovnog prostora na prvom spratu budućeg stadiona.

Glavni stadion, sa terenom i tribinama, trebalo bi da bude završen do juna 2012, kada će gornjomilanovački fudbaleri moći da na novom terenu igraju utakmice domaćeg prvenstva. U drugoj fazi planirani su reflektori i prateći sadržaji, a rok za kompletno okončanje projekta je 30 meseci od zaključenja ugovora.

– Idejno rešenje novog stadiona, bruto površine od skoro 7.000 m2, ukupnog kapaciteta 4.000 mesta, izradio je užički „Konstruktor“. Stadion će biti u potpunosti osvetljen, pa će naši fudbaleri konačno moći da na domaćem terenu utakmice igraju i u večernjim časovima. Takođe, objekat će ispunjavati sve uslove potrebne za snimanje i prenos utakmica – kaže za „eKapiju“ Dušan Lazić, direktor u kompaniji „Metalac“.

(eKapija)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *