Izvođenje

Izgradio kuću za samo 180 evra kako bi dokazao da ona ne mora biti skupa

Njegova kuća izgleda kao da u njoj žive Hobiti iz Gospodara prstenova.

Izgradnja ove kuće farmera Michaela Bucka koštala je samo 180 evra, a u izgradnji je koristio samo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, gasa ili vode, mesečni troškovi su niski. Buck je kuću iznajmio, a trenutni stanar izdavanje kuće plaća svežim mlekom i pavlakom.

Kuća je izgrađena za samo osam meseci, a Buck je prilikom izgradnje koristio mešavinu ilovače, šljunka i slame.

kuca-za-180-evra-2

Kuću od tridesetak kvadrata izgradio je sam, a čak ni za prozore nije trošio novac već je izrezao vetrobranska stakla starih kamiona. Mnogi misle kako je u kući hladno, ali spomenuta mešavina odlično izoluje, a valja spomenuti i kako je plafon dodatno izolovao ovčijom vunom kako bi dodatno zadržao toplinu. Naravno, u kući se nalazi i peć na drva, kuća se osvetljava svećama i fenjerima, WC je odvojen od kuće.

kuca-za-180-evra-3 kuca-za-180-evra-4

“Hteo sam da dokažem da kuće ne moraju biti skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćivajući hipoteke, a to je nešto u čemu malo ko uživa”, rekao je Buck koji je kuću planirao da izgradi ne potrošivši ni evro, ali ipak se preračunao i na kraju morao kupiti još slame i dodatni alat.

kuca-za-180-evra-1

Pogledajte kako to izgleda:

Korisne firme:

Pogledajte i kuću od otpada, flaša i guma koja je sagrađena u Srbiji.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Vikendica napravljena za 250 evra | Gradnja

    […] jeftine izgradnje se nastavlja. Nedavno smo pisali o kući koja je sagrađena za svega 180 evra, a sad nam stiže malo skuplja varijanta vikendice koja košta 70 evra više. Zar je moguće za 250 […]

  2. Kaludjer

    Previse Minecraft-a

Ostavite odgovor

Obavezna polja *