Aktuelno

Objekti za koje ne možete dobiti građevinsku dozvolu u procesu legalizacije

Dokument je stupio na snagu 30. novembra.

Ministarstvo građevinarstva i urbanizma donelo je Pravilnik o objektima za koje se ne može izdati građevinska dozvola, stepenu izgrađenosti objekta i građevinskoj i upotrebnoj dozvoli u postupcima legalizacije objekata.

Ovim pravilnikom bliže se propisuju: uslovi na osnovu kojih se utvrđuju objekti iz člana 3. Zakona o legalizaciji objekata, način izrade i sadržina projekta izvedenog objekta propisan za postupak legalizacije, i posebne vrste projekata izvedenog objekta; stepen izgrađenosti objekta; sadržina i način izdavanja građevinske i upotrebne dozvole za objekte koji su predmet legalizacije.

eko-legalizacija

Objekti izgrađeni, odnosno rekonstruisani ili dograđeni bez građevinske dozvole na zemljištu nepovoljnom za građenje su objekti koji nisu stabilni, ugrožavaju stabilnost terena i susedne objekte.

Stabilnost objekta i ugrožavanje stabilnosti terena i susednih objekata utvrđuju se na osnovu izveštaja, grafičkih priloga planskog dokumenta sa označenim površinama – tla koje je nepovoljno za građenje, inženjersko-geoloških izveštaja i drugih dokaza na osnovu kojih se može utvrditi ova činjenica.

Pogledajte PDF fajl.

(Foto: Novosti, Tekst: eKapija)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *