Stambeno poslovni kompleks Lastavice na Novom Beogradu; Foto: Gradnja
Izvođenje, Video

Lastavice u Bloku 58: Premijerni projekat češkog investitora u Beogradu (video)

Stambeno-poslovni kompleks na Novom Beogradu, preko puta Delta Cityja, dostigao je punu visinu a kraj prve faze radova očekuje se početkom 2024. godine.

Projekat kojim se češka kompanija Urban Developers and Investors (UDI) premijerno predstavlja na našem tržištu je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa Lastavice u novobeogradskom Bloku 58.

Arhitektonsko rešenje za kompleks, koji se izvodi preko puta TC Delta City u Ulici Jurija Gagarina, proizašlo je iz saradnje češkog biroa Hlaváček & Partner Studio i poznate beogradske arhitektonske prakse ZAP.

Izvođač je firma Penta Ge.Co. Construction.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Pogledajte dokle su stigli radovi (stanje avgust 2023)

Kompleks se sastoji iz dva ugaona objekta na dve građevinske parcele, projektovana u formi latiničnog slova L.

Kompleks se sastoji iz dva ugaona objekta na dve građevinske parcele, projektovana u formi latiničnog slova L kao dve nezavisne celine. Akcenat je na stanovima, dok je prizemlje oba objekta namenjeno za prostor komercijalne namene.

Oba objekta u kompleksu se sastoje od 3 podzemne etaže sa garažama i ostavama, prizemlja u kome se nalaze lokali, devet tipskih spratova i jednog povučenog sprata namenjenih stanovanju (3Po+P+9+Ps).

Zgrada dostigla punu visinu; Foto: Gradnja

Akcenat na stanovima

Najzastupljeniju strukturu stanova na tipskim spratovima predstavljaju jednoiposobni i dvosobni stanovi. Zastupljeni su i  dvoiposobni i trosobni, kao i izvestan broj dobro organizovanih troiposobnih stanova.

Površine stanova na tipskim spratovima se kreću od 31 do 106 m². Na povučenom spratu dominantan tip predstavljaju veliki stanovi – penthausi. Površine ovih stanova se kreću od 41 do 178 m².

U prvoj fazi planirana je izgradnja istočnog krila sa 233 stana i 36 poslovnih apartmana, a u fazi dva, u zapadnom krilu planiran je 191 stan i 32 poslovna apartmana.

Oba objekta imaju prostrane podzemne garaže sa preko 600 parking mesta, kao i komercijalno prizemlje sa ukupno 39 prodajnih i uslužnih lokala.

Stambeno poslovni kompleks Lastavice na Novom Beogradu; Foto: Gradnja

Arhitektura se nameće izraženom horizontalnošću na fasadi uređenoj dekorativnim listelama.

Arhitektura se nameće izraženom horizontalnošću na fasadi uređenoj dekorativnim listelama, sa fasadnom aluminijumskom stolarijom i metalnim maskama za multi-split klima uređaje u antracit boji.

Objekti će imati sopstvene gasne kotlarnice, koje će pored centralizovanog sistema grejanja organizovanog po dogovoru stambenih zajednica obezbeđivati i centralnu pripremu tople vode za sve stanove sa merenjem potrošnje.

Na tipskom spratu su predviđeni ravni monoblok panelni radijatori sa priključkom iz zida, dok su na povučenom spratu predviđeni podni konvektori i električno podno grejanje u kupatilima.

Ovako će izgledati Lastavice nakon realizacije obe faze; Foto: UDI

Prva faza gotova početkom 2024.

Početak gradnje prve faze započet je u februaru 2022, a  završetak je planiran nakon dve godine, dok se završetak radova na drugoj fazi kompleksa očekuje u prvoj polovini 2025. godine.

Sudeći prema situaciji na terenu, ovi rokovi će biti ispoštovani.

Faktografija
naziv projekta:

Lastavice

lokacija:

Blok 58, Novi Beograd

namena:

stambeno-poslovni kompleks

investitor:

Urban Developers and Investors (UDI)

autori:

Hlaváček & Partner Studio, ZAP d.o.o.

površina:

69.100 m² bruto

izvođač:

Penta Ge.Co. Construction

spratnost:

3Po+P+9+Ps

energetski razred:

klasa B

početak radova:

februar 2022.

stanje:

avgust 2023.

rok za prvu fazu:

prvi kvartal 2024.

rok za drugu fazu:

prva polovina 2025.

Izabrali smo za vas...

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *