Saloni

Izložba „Graditelji – arhitektura u Srbiji u 19. i 20. veku”

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu organizovaće, od 8. aprila do 18. maja, izložbu radova studenata tog fakulteta „Graditelji – arhitektura u Srbiji u 19. i 20. veku”.

Na izložbi će biti prikazani radovi sa studentskim analizama stvaralaštva sedmoro značajnih arhitekata koji su delovali u pomenutom periodu i na taj način oblikovali lik srpske prestonice. Takođe, stručni saradnici Zavoda održaće nekoliko predavanja o delima znamenitih graditelja Beograda, najavili su iz te ustanove kulture.

Tako će ljubitelji arhitekture bitie u prilici da, 8. aprila u 13 sati, čuju uvodno predavanje profesorke Mirjane Roter Blagojević i docenta Aleksandra Ignjatovića.

O arhitekti Nikoli Nestoroviću govoriće, 13. aprila u 14 sati, istoričar   umetnosti Bojana Ibrajter Gazibara, dok će o graditeljskim ostvarenjima Momira Korunovića govoriti, 20. aprila, takođe u 14 sati, istoričar umetnosti Aleksandar Božović.

Predviđeno je da 11. maja, u 14 sati, istoričar umetnosti Hajna Tucić održi predavanje o arhitekti Dragiši Brašovanu, a Ivana Vesković, 18. maja u isto vreme,  o arhitekti Branislavu Kojiću, navedeno je u saopštenju.

Kliknite da biste videli veću sliku

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *