Aktuelno, Saloni

Izložba časopisa Arhitekton od 17. do 19. maja

Velika arhitektonska izložba „Druga nagrada časopisa Arhitekton“ biće održana se od 17. do 19. maja, u Kući kralja Petra I, Vase Pelagića 40, na Senjaku, u Beogradu.

Časopis „Arhitekton“ je raspisao konkurs za projektovanje i izradu idejnog rešenja objekta Paviljona arhitekture. Na konkurs se prijavilo 455 arhitekata i arhitektonskih timova iz celog sveta od čega je pristigao impozantan broj od 290 radova koji ispunjavaju propozicije konkursa. Ovaj broj radova uradilo je 765 arhitekata. Prema ovim podacima i podacima koji su prikupljeni sa portal arhitekton.net procena je da je oko 1.650 arhitekata učestvovalo u konkursu (deo njih nije poslao svoj rad).

Svečano otvaranje izložbe biće 17. maja u 19h. Uvodno veče obeležiće koktel i ceremonija dodele nagrada, a za ugodnu atmosferu pobrinuće se Tanja Jovičević i „Rich Bich band“.

U petak 18.05. izložba je otvorena od 10h, radionice „Vodič za arhitekte sa Sikom“ i „Svetlo u arhitekturi“ planirane su od 17.45h kao i izvlačenje dobitnika Zumtobel lampe. Za muzički ugođaj zadužen je kvintet „Infinity“. U subotu 19.05. izložba je otvorena od 10h do 20h.

Paviljon arhitekture

Na izložbi „Druga nagrada časopisa Arhitekton“ biće prikazani svi radovi sa internacionalnog konkursa za idejno rešenje Paviljon arhitekture u organizaciji časopisa „Arhitekton“. U okviru izložbenog prostora biće izveden i montiran, u vidu instalacije, segment pobedničkog rešenja.

S obzirom na veliki broj učesnika na konkursu i usled atraktivnosti teme Izložbe očekuje se veliki broj posetilaca – stručne javnosti iz Srbije, bivše SFRJ, ali i iz Evrope.

Generalni pokrovitelj 1. nagrade u vrednosti od 2.000 evra, je kompanija „Kingspan“. Pokrovitelj 2. nagrade je kompanija „Zumtobel“. Takođe izložbu su podržale kompanije „Floor Experts“, „Sika“, „Alubond“, „Room“, „Ytong“, „Villas“, kao i opština Savski Venac, strukovna udruženja, arhitektonski fakulteti u celom regionu i ostale strukovne organizacije.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *