Aktuelno, Novi objekti

Kako će izgledati Centralna zgrada Univerziteta u Novom Sadu

Izgradnja Rektorata u Novom Sadu konačno će nastavlja a sada je poznato i kako će zgrada izgledati.

Moderna građevina na tri sprata dominiraće univerzitetskim kampusom pre svega zbog svoje zanimljive fasade i razuđene osnove.

Projekat Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu potpisuju arhitekti Darko Reba i Igor Maraš a projekat je urađen na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Izvođači radova biće Termoinženjering iz Beograda i Inter-kop iz Šapca dok je rok za završetak radova predviđen za decembar ove godine.

Projekat finansira Mininstarstvo prosvete i nauke, Vlada APV, Fond za kapitalna ulaganja APV, Univerzitet u Novom Sadu i Evropska investiciona banka.

 

 

 

 

 

 

 

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

11 komentara

 1. vesna

  Zanimljivo, samo gde je materijalizacija i kolorit?

 2. Katarina

  Objekat se ne odlikuje svojom originalnošcu, a ovo je bio odličan izazov za arhitekte…

 3. goran

  Nema para za prosvetare ali ima za ovo cudo.

 4. Milos

  A sta je bilo sa pobednickim studentskim radom od pre 2-3 god. koji je osvojio konkurs za rektorat ?

  Zar nije trebao taj projekat da se izvodi ?

 5. Djole

  Opet „Srpska posla“, i namestanje tendera i konkursa. Zar nije ovaj konkurs legalno osvojila studetkinja arhitekture iz Novog Sada? Zasto kada se radi o mogucnosti muvanja sa velikim novcem poreskih obveznika, odmah se nadje neko da prekraja legalne rezultate i preuzima posalove na sebe?

 6. Milana

  Ne razumem zbog čega je uopšte i bio konkurs pre par godina. Ovaj projekat nema nikakve veze sa radom koji je tada pobedio na konkursu, a da ne govorim o tome da student koji je tada pobedio nije ni uključen u ovaj „finalni“ projekat!

 7. Draga

  Zna se kako se dobijaju poslovi danas u Srbiji. Ne bi me čudilo da je ovde isti slučaj! Znamo se -Znate me!
  Takođe, sa ovih rendera, materijalizacija, boje, malo toga je jasno. Jesu li u pitanju neki brisoleji na fasadi ili različiti tipovi stakla?!

 8. Gordana

  Konkurs koji je tada raspisan nije bio sa namerom da se pobednicki projekat izvede. Bio je idejni studentski konkurs. Ipak mislim da je najveci propust sto niko od studenata koji su ucestvovali na konkursu nije ni na koji nacin ukljucen u izradu novog projekta. Bilo je dobrih, jednostavnih i efikasnih resenja.

 9. Milana

  Naravno da taj anketni konkurs nije bio sa namerom da se objekat izvede, ali čemu uopšte konkurs, ako pobedničko rešenje ili bar osoba koja je pobedila na konkursu neće imati dalje nikakve veze sa realizacijom objekta.

 10. Djole

  Konkurs je tu da se ljudima zamaze oci, da eto, kao nesto mladi se i pitaju u ovoj banana zemlji oko bilo cega. Kome dnas treba bilo sta inovativno, kreativno i sveze, kad su tu stari vukovi profesori koji su u vezi tokova svremene arhitekture ostali u kamenom dobu izmedju Bauhausa i rnog Korbizjea negde, a arhitektura je tu samo radi ostvarivanja profita i pravljena poslova svojim zastarelim biroima. Svejedno ko je Bransilav Mitrovic, Reba, Vasilije Milunovic, Jovan Mitrovic ili Miljkovic, sve je to jedna te ista interesna grupa, koja ne da mladima da prodisu profesionalno u Srbiji. Ko god moze, beg odavde, u Srbiji je pao mrak.

Оставите одговор

Obavezna polja *