Novi objekti

Kako će izgledati novi hotel na Vlasinskom jezeru

Na YouTubeu je nedavno osvanulo idejno rešenje hotela Trace koje bi trebalo da se izvede na Vlasinskom jezeru.

Nakon što su Arapi za milion evra kupili hotele na Vlasinskom jezeru, po svemu sudeći kreće urbanizacija ovog lepog kraja za jugu Srbije. Novost stiže od arhitektonskog biroa Blocco Group koji je na YouTubeu predstavio svoje idejno rešenje hotela smešteno na terenu sa sjajnim pogledom na ovo jezero. Pogledajte kako to izgleda:

Svojim amorfnim oblikom, hotel na Vlasinskom jezeru podseća na stil Zahe Hadid.

 

Prema video-prezentaciji, hotel nazvan Trace raspolagaće apartmanima, restoranom, kongresnom salom i parkingom za goste. U pitanju je vrlo moderan objekat veoma amorfnog oblika koji podseća na stil nedavno preminule arhitektice Zahe Hadid.

hotel-vlasinsko-jezero-trace-1

Delovi krova biće od stakla koji će omogućiti prodor svetlosti, verovano, u kongresnu salu.

hotel-vlasinsko-jezero-trace-2

Predviđena je izgradnja dva parkinga: jednim kapaciteta 36, a drugi od 5 mesta.

hotel-vlasinsko-jezero-trace-5

Nije poznato hoće li se ovaj hotel zaista izgraditi.

hotel-vlasinsko-jezero-trace-4

Pročitajte i kako danas izgleda Zlatibor usled preterane gradnje.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

 1. Goran

  Kakav projektantski promasaj, kako li samo misle da odrzavaju ovo tokom zime, kad ove balkone zatrpaju snezni nanosi, a tek ovaj krov…

 2. Ivana

  Poznato je: ovaj hotel se NECE zaista izgraditi. 🙂

 3. Svetlana

  Objekat o kome je rec vec postoji na jezeru u sasvim drugom obliku i vlasnistvo je Trace preduzeca za puteve Vranje. Isti je napravljen u vreme kada je isto bilo u vlasnistvu Mila DjurSkovica i od tada nista vise nije radjeno.
  Bilo je zamisljeno da u prizemlju bude smestena mehanizacija i materijal i poslovne prostorije dela za odrzavanje puteva u ovom delu a da na spratu budu apartmani za odmor. Nesto slicno ima i Preduzece za puteve Novi Pazar na Kopaoniku i to savrseno funkcionise vec godinama.
  Ovo kako je prvobitno zamisljeno jos je mozda trenutno i izvodljivo da se napravi, dok sve ovo drugo spada u domen naucne fantastike i pustih snova.
  Dakle, nema Arapa, nema nicega sem jedne zgrade koja bi mogla da se napravi i privede nameni ako se realbosti pogleda u oci.

 4. Jefimija

  Kad seljaci sto stekli pare na sumnjiv nacin grade hotel onda to izgleda ovako. Polupismeno i zatucano , bez ukusa, snobovstina.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *