Izdvojeno, Izvođenje

Kako je pravljen bazen u Kombank Areni

Pogledajte ubrzani snimak izgradnje bazena koji je urađen za potrebe Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016 koji se održava u Beogradu.

U Kombank Areni je za potrebe organizacije FINA Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016, montiran privremeni i demontažni inox bazen. U pitanju su dva bazena inox sistema Myrtha Pools koje je proizvelo i montiralo italijansko preduzeće Piscine Castiglione: jedan služi za takmičenje dok drugi služi za potrebe zagrevanja i treninga.

Bazen projektovan sa takmičenje je dimenzija 34x21x2,1 metara i opremljen je inovativnim sistemom Strahlenturbulenz za cirkulaciju vode čime se voda čisti i dezinfikuje a potom ponovo vraća u bazen. Bazen za zagrevanje i trening je takođe Myrtha ali manjih dimenzija 25×15 metara.

bazen-kombank-arena-03

Kao što se vidi na slikama, prvo su urađene barijere od inoxa koje nose teret vode, a potom je nanešena PVC membrana.

bazen-kombank-arena-06

Nakon formiranja preliva, prešlo se na sređivanje partera ispod kojeg je sakrivena sva instalacija. Pošto su osigurani svi spojevi tečnim PVC-om, usledilo je punjenje bazena vodom.

bazen-kombank-arena-04

Smeštanje bazena u Kombank Arenu omogućilo je po prvi put da se vaterpolo utakmice mogu pratiti pred 15.000 gledalaca čime je oboren svetski rekord.

bazen-kombank-arena-05

Pogledajte kako će izgledati zatvoren bazen u Sremskoj Mitrovici.

Firme iz kategorije Bazeni:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *