Planirani objekat u Katanićevoj ulici u Beogradu; Render: Ex Lege
Izdvojeno, Novi objekti

Novi kvadrati na Vračaru: Planirana izgradnja zgrade sa 27 stanova

PD Huventud iz Beograda u Katanićevoj ulici planira izgradnju objekta ukupne BGRP od blizu 7.000 kvadrata, sa 4 poslovna apartmana, 2 lokala i 44 parking mesta.

Bez obzira na to što je površinski najmanja i najgušće naseljena beogradska opština, Vračar i dalje ostaje jedna od najpoželjnijih lokacija za život u prestonici, te bi uskoro, pored podzemne garaže sa 348 parking mesta i vrtića za 140 mališana, mogla da dobije i još kvadrata namenjenih stanovanju i poslovanju.

Naime, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda oglasio je ovih dana javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovnog objekta spratnosti 3Po+P+7+Ps, na parceli u ulici Katanićevoj 8-10.

Nosilac izrade projekta je preduzeće za inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje „Ex Lege” iz Beograda, koje je zahtev podnelo u ime investitora „PD Huventud”, takođe iz Beograda, dok je kao odgovorna projektantkinja potpisana Viktorija Radosavljević d.i.a.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Novi kvadrati na Vračaru; Render: Ex Lege

Postojeće stanje

Predmetna parcela, površine 8 ari i 88 m² (888,00 m²), nalazi na teritoriji katastarske opštine Vračar, u bloku koji obrazuju ulice Katanićeva, Makenzijeva, Knjeginje Zorke i Nikolaja Krasnova.

Oblik bloka je pravilan trapez. Na lokaciji koja je predmet urbanističkog projekta nalaze se jedina dva prizemna objekta u Katanićevoj ulici.

Takođe je zastupljena gradnja objekata u duž parcela po dubini. Objekti su lošeg boniteta i ne odgovaraju postojećoj vizuri ulice.

Predmetne i okolne katastarske parcele predstavljaju gradsko građevinsko zemljište, pri čemu postojeći građevinski fond čine uglavnom stambeni i poslovni objekti dobrog i solidnog boniteta.

Orto-foto lokacije, Izvor: geoSrbija

Objekat će imati 27 stambenih jedinica, četiri poslovna apartmana i dva lokala.

Na predmetnoj lokaciji, koja se formira od dve katastarske parcele na teritoriji KO Vračar, planirana je izgradnja stambeno-poslovnog objekta sa 27 stambenih jedinica, četiri poslovna apartmana i dva lokala.

Planirani objekat spratnosti je 3Po+P+7+Ps, a ima ukupnu BGRP od 6.760 kvadratnih metara – od čega na nadzemni deo zauzima 4.498, a podzemni 2.262 m².

Osnova prizemlja

Funkcionalna podela

Projektovan je kao stambeno-poslovni objekat i funkcionalno je podeljen u tri dela: stambeni, poslovni i pomoćni (garaža).

Funkcija garaže smeštena je na dve etaže podruma, a stanarske ostave i tehničke prostorije su smeštene na prvoj podzemnoj etaži.

Poslovanje je smešteno u prizemlju, na galeriji i na dvorišnom delu prvog sprata, dok je stanovanje smešteno od frontalnog dela prvog sprata do povučenog sprata.

Stanovanje je smešteno od frontalnog dela prvog sprata do povučenog sprata; Render: Ex Lege

Na druge dve etaže smešteno je 44 parking mesta od čega su tri za osobe sa invaliditetom.

U sklopu objekta projektom su predviđene tri podzemne etaže, prva podzemna etaža namenjena je za tehničke prostorije i ostave, a na druge dve etaže je predviđeno parkiranje.

Na predmetnim etažama smešteno je 44 parking mesta od čega su tri za osobe sa invaliditetom. Parkiranju je omogućen pristup preko dvosmerne rampe nagiba cca 15%, koja je u spoljnom delu grejana.

Stambeno-poslovni objekat ima spratnost 3Po+P+7+Ps; Render: Ex Lege

Na javnom uvidu do 1. avgusta

Javna prezentacija obaviće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u period od 22. jula do 1. avgusta 2022. godine, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u Urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostave Sekretarijatu, najkasnije do 1. avgusta 2022. godine.

Izabrali smo za vas...

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *