Na javnom uvidu od 17. do 24. decembra; Render: Ductwork
Novi objekti

U Lamartinovoj na Vračaru planirana stambena zgrada sa 6 stanova

Investitor iz Novog Sada planira da u Beogradu podigne objekat spratnosti 2Po+Su+P+3+Ps, sa tri četvorosobna, dva trosobna i jednim dvosobnim stanom.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove pri Gradskoj upravi Grada Beograda oglasio je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju stambenog objekta u Lamartinovoj ulici broj 38 na Vračaru.

Nosilac izrade urbanističkog projekta je firma „Ductwork” d.o.o. iz Novog Beograda, koja je zahtev podnela u ime investitora Gojka Cimirota iz Novog Sada.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Trenutna situacija u Lamartinovoj ulici na Vračaru; Foto: Google Maps

Pristup garaži direktno iz Lamartinove

Planirani objekat je spratnosti 2Po+Su+P+3+Ps, ukupna BGRP nadzemno iznosi 865 m², dok površina  zemljišta pod objektom zauzima 152,77 kvadratnih metara

Objekat čije idejno rešenje potpisuje arhitektkinja Tamara Petrović Komlenić po nameni je potpuno stambeni, a ukupno je projektovano 6 stambenih jedinica. Projektovane su dve podrumske etaže, u okviru kojih je organizovana garaža za smeštaj 8 putničkih vozila (4+4PM).

U delu podruma koji nije predviđen za garažu, smeštene su sve neophodne tehničke prostorije i stanarske pomoćne prostorije.

Veza podzemnih etaža sa nadžemnim etažama je ostvarena preko zajedničkog stepeništa i putničkog lifta, dok se garaži oba nivoa pristupa direktno iz ulice Lamartinove preko auto-lifta.

Osnova drugog sprata

Dvosobni, trosobni i četvorosobni stanovi

Na nivou suterena je projektovana jedna trosobna stambena jedinica orijentisana prema dvorištu, čiji je dnevni boravak pretežno južne, a spavaći blok istočne orijentacije. Otvorena površina stana je delom popločana površina projektovana nad garažom.

Na nivou suterena su projektovane i zajedničke pomoćne, odnosno tehničke prostorije, a na nivou prizemlja je – pored stambenog ulaza u objekat sa vetrobranom i prostorijom za elektro-ormane – projektovana i jedna dvosobna stambena jedinica orijentisana prema dvorištu, pretežno južne orijentacije.

Na prvom, drugom i trećem spratu je projektovana po jedna četvorosobna stambena jedinica, dvostrano orijentisana (jug/sever), dok je na povučenom spratu projektovana jedna trosobna stambena jedinica, dvostrano orijentisana (sever-jug).

Na nivou suterena je projektovana jedna trosobna stambena jedinica; Render: Ductwork

Projektovano je šest stambenih jedinica kao i dve podrumske etaže za smeštaj osam automobila

Objekat je predviđen kao skeletni konstruktivni sistem, sastavljen od sistema armiranobetonskih stubova, srednjih nosećih armiranobetonskih zidova i obodnih armiranobetonskih platna, na koje naležu međuspratne armirano-betonske livene ploče. Objekat se fundira na punoj AB kontra-ploči.

Krov je ravan – armiranobetonska ploča sa svim potrebnim slojevima. Ulična i dvorišna fasada su vetrene fasade sa oblogom od pločastih materijala, keramika ili cementno-vlaknaste ploče.

Ograde terasa i francuskih balkona spavaćeg bloka na dvorišnoj fasadi predviđene transparentne ograde i frameless staklene ograde.

Presek 1
Presek 1
Presek 2
Presek 2

Na javnom uvidu do 24. decembra

Javna prezentacija projekta obaviće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda, od 17. do 24. decembra.

Zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja dostave najkasnije do 24. decembra 2021. godine.

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

 1. arhitekta

  ekonomske elita u velikim radničkim stanovima

  prosto mi je neverovatno da neko projektuje ovakav stan i stavi da se u njega ulazi u mali hodnik sa pogledom na WC

  to je bio trend 70-ih i 80-ih za radničke stanove

  u stan za gospodu treba da se uđe u komotanu i reprezentativnu ulaznu zonu

  evo, ja ne znam gde će korisnici da ostave svoje patike, jaknu, kišobran kad uđu u ovaj stan?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *