Aktuelno, Novi objekti

Zlatiborski konaci grade se u centru Zlatibora

Iako Zlatibor konstantno dobija nove smeštajne kapacitete, ovu poznatu turističku destinaciju „odmerila“ je i kompanija „River Consulting“ koja zajedno sa investitorima koje zastupa, namerava da od „Zlatiborskih konaka“ stvori najprepoznatljiviji turistički brend, da u blizini jezera izgradi hotel koji će nositi ime svetskog hotelskog lanca i gostima obezbedi raznovrsne sadržaje.

Trenutna izgradnja na 13.000 m2, za koje je potrebno 12 miliona evra, pokazuje da je građevinska sezona na srpskoj planinskoj lepotici u punom zamahu, ali i da će za koju godinu turisti imati dosta veću ponudu.

– Na nekoliko lokacija gradimo luks apartmane koji su u kategoriji smeštaja hotela sa četiri zvezdice. Dosta smo analizirali tržište i procene su da je na Zlatiboru isplativo graditi. Počeli smo 2008. izgradnju prvih 20 apartmana za koje je bilo veoma veliko interesovanje. Naša ideja je da kupovinom apartmana vlasnici postanu deo reprezentativnog sistema objekata koji će voditi naša firma „Zlatiborski konaci“. Vlasnici će apartmane, kada nisu u njima, moći da izdaju i na taj način imati prihode, a mi ćemo biti zaduženi za iznajmljivanje i održavanje – kaže u razgovoru za „eKapiju“ Vladimir Ružić, vlasnik kompanije „River Consulting“ i zastupnik „Zlatiborskih konaka“.

Naš sagovornik ističe da će to biti najveći sistem smeštaja na Zlatiboru, kada za četiri godine budu završeni svi objekti.

Zlatiborski konaci

Na 1.300 metara od centra Zlatibora na površini od 1,3 ha u naselju Zova počela je izgradnja najvećeg uređenog kompleksa na Zlatiboru. Reč je trenutno o 17 objekata od ukupno 20, koji su spoj savremene arhitekture i materijala prepoznatljivih za ovaj kraj.

– Kompleks će se zvati kao i firma „Zlatiborski konaci“, a imaće ukupno 223 smeštajne jedinice. Površina apartmana se kreće od 20 m2 do dupleksa koji će zauzimati 80 kvadrata. Verujemo da će „Zlatiborski konaci“ biti najprepoznatljiviji brend već sledeće godine – napominje Ružić.

Prema projektu, koji je radio šabački biro „Set“, ovde je predviđena izgradnja velikog kafe bara sa kaminom i terasom, spa centar sa hidromasažnim bazenom i saunom. Gostima „Zlatiborskih konaka“ biće na raspolaganju i teniski teren, dečija igrališta, zatvoren i otvoren bazen.

– Pokušaćemo da produžimo korišćenje otvorenog bazena upotrebom tople vode. Radimo istraživanje podzemnih voda, tako da ako pokazatelji budu dobri koristićemo termalne vode u kompleksu.

Kako kaže sagovornik „eKapije“, otvaranje celog kompleksa očekuju krajem 2012. odnosno za Novu godinu.

– Imaćemo dosta interesantnih sadržaja koji će moći da koriste samo gosti kompleksa. Takođe, omogućićemo gostima i iznajmljivanje motornih sanki i sličnih vozila. Planiramo da obezbedimo i vožnju ekološkim vozilima na struju poput onih kojima se obilaze golf tereni. Jedna od naših akcija za goste će biti i organizovanje izleta na mnogobrojna turistička mesta u blizini Zlatibora – najavljuje Ružić.

On kaže da je do sada za ovaj kompleks, gde je cena kvadrata 1.500 EUR, velika zainteresovanost kupaca.

– Čak 90% kupaca je odlučilo da u periodu kada nisu prisutni u apartmanima, ponudi na izdavanje zainteresovanim turistima.

Zlatibor Residence

(Budući izgled apartmana „Zlatibor Residence“)

Ružić ističe da je već krenula izgradnja apartmana na samo 300 m od jezera u blizini hotela „Palisad“.

– Dva objekta, sa 60 smeštajnih jedinica, gradimo nedaleko od jezera – jedan će biti otvoren u toku zime, a drugi do kraja sledeće godine. Objekti su urađeni kao hotel, vodilo se računa o svakoj sitnici tako da je u rangu hotela sa četiri zvezdice.

Kako se ni jedan novi objekat poslednjih godina ne gradi bez dodatnih sadržaja, tako ni ovi savremeni apartmani na Zlatiboru.

– Kako bi se naši gosti relaksirali dok su u „Zlatibor Residence“, u objektu će biti smešteni kafe bar, bazen sa đakuzijem, sauna, teretana.

Cena kvadrata je 2.000 EUR, a prema rečima našeg sagovornika „sve manje se na Zlatiboru grade apartmani niže kategorije“.

Hotel u blizini jezera

„Zlatibor spa&wellness“ biće još jedan hotel sa četiri zvezdice na Zlatiboru. Vladimir Ružić najavljuje početak izgradnje na proleće 2014.

– Ponuda svih hotela, pa i onih koji imaju najbolju ponudu velnes i spa na Zlatiboru, ipak nije dovoljna. Planiramo da ovim hotelom, koji će imati 100 smeštajnih jedinica, pružimo gostima dosta dodatnih sadržaja i proširimo ponudu na Zlatiboru.

Svetski hotel na Zlatiboru

Ako se ostvare ideje kompanije „River Consulting“, i investitora „Zlatiborskih konaka“ gosti Zlatibora će za nekoliko godina moći da odsednu u hotelu koji pripada svetskom lancu hotela, i to u parku pored jezera.

– Za mesec-dva očekujemo završetak pregovora sa jednim velikim lancem hotela za kupovinu franšize. Nakon toga je predviđeno projektovanje objekta. U martu sledeće godine bi trebalo da počne izgradnja, a otvaranje 2015. Za ovaj objekat imamo najbolju lokaciju, na kojoj bi i trebalo da bude najbolji hotel na Zlatiboru. U pregovorima smo sa opštinom Čajetina, sa kojom na svim projektima imamo odličnu saradnju, oko proširenja te parcele. Postojećim planom je naša parcela ušla kao izdvojena lokacija, a zemljište uz tu parcelu je predviđeno za komercijalne svrhe. U pregovorima smo sa opštinom oko kupovine i tog zemljišta.


(eKapija)

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Topao enterijer novih apartmana na Zlatiboru | Gradnja

    […] i projekat Zlatiborskih konaka u samom centru kao i par zanimljiv planinskih […]

Ostavite odgovor

Obavezna polja *