Aktuelno, Novi objekti

U Parizu otvoren hotel Kube

Jedan od najnovijih hotela u Parizu jeste “Kube Hotel”, koji se nalazi nedaleko od Monmartra. Hotel se nalazi u klasičnoj pariskoj građevini, gde fasada zapravo krije unutrašnjost savremenog dizajna i blještavih boja. Ovaj kontrast se može uočiti pri samom ulazu koji je organizovan u obliku dodatog staklenog kubusa koji se nalazi u unutarblokovskom dvorištu.

Odmah pri ulasku u hotel goste dočekuje “Ice Kube Bar” koji je destinacija za sebe. Koncept dizajna jeste naučna fantastika 1960-ih godina, što se jasno pokazuje nameštajem i dekorom koji je prava eksplozija boja, svetala, oblika i tekstura. Prizemlje hotela je ispunjeno poznatim stolicama “Bubble Chair” iz 1968. godine, čupavim tepisima i tapaciranim zidovima.

Hotel nudi 26 soba i 15 apartmana. Za razliku od foajea i zajedničkih prostorija (bara i restorana) sobe poseduju savremen dizajn sa pojedinim retro elementima koji razbijaju harmoniju. Zanimljivo je mešanje programa, gde je kupatilo obično smešteno u stakleni kubus unutar sobe, ili je odvojeno samo pregradnim zidom sa jednom otvorenom stranom.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *