Aktuelno

Procurele fotografije gigantskih skladišta Amazona

Najveća svetska internet prodavnica Amazon negde mora smestiti sve te proizvode, a rešenje su ogromna skladišta, odnosno njih tačno 80.

Strateški smeštena u blizini ključnih svetskih luka, neka su velika i po 110 hiljada kvadratnih metara. Srce ove globalne kompanije čine radnici, njih preko 65 hiljada i logistički sistemi koji drže pod kontrolom haos koji bi lako mogao da zadesi skladišta, piše Jutarnji.

Pogledajte kako to izgleda.

amazon_609865S0amazon1_609866S0 amazon3_609868S0

Skladišta naime izgledaju poput organiziranog nereda, a čine ih nepregledene police čiji je sadržaj potpuno besmisleno složen – karakteristike i opis proizvoda apsolutno su nebitni pa se na primer ogrlica zna često naći pokraj DVD-a. Ono što je jedino bitno jeste jedinstveni barkod kojim je obeležen svaki proizvod koji uđe u skladište kao i mesto na polici s kojim se podudara. Sofisticirana baza podataka prati svaki proizvod koji uđe ili izađe iz skladišta i beleži da li je mesto na polici puno ili prazno.

amazon2_609867S0

Samo stvarno veliki i teški proizvodi zahtevaju odvojeno skladištenje kao i kvarljiva roba. Sve u svemu, fascinantan je to sistem kojeg podupire kompleksna baza podataka vođena sasvim jednostavnom filozofijom.

amazon320_609864S0 amazon4_609869S0

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *