Planirana stambena zgrada na Zvezdari; Ilustracija: Falcon Group
Novi objekti

Na Zvezdari planirana ugaona zgrada sa 24 stana i 31 parking mestom

Investitor iz Beograda u Ulici Veljka Dugoševića planira izgradnju stambenog objekta ukupne BGRP 2.410 kvadrata, sa po 8 stanova raspoređenih na 3 nadzemne etaže. 

Nakon najavljene izgradnje stambeno-poslovne sedmospratnice u Ulici Dimitrija Tucovića, beogradsko naselje Zvezdara moglo bi uskoro da dobije još jedan novi objekat, ali ovog puta u potpunosti namenjen stanovanju.

Tako je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda oglasio javnu prezentaciju Urbanističkog plana za izgradnju stambenog objekta spratnosti PO+P+2 na teritorji ove gradske opštine, trenutno doma za više od 150.000 Beograđana.

Nosilac izrade Urbanističkog projekta je beogradsko Preduzeće za građevinu, proizvodnju, promet i usluge „Falcon Group” d.o.o., koje je zahtev za potvrđivanje podnelo u ime investitora Uroša Lukića iz Beograda, dok je odgovorna projektantkinja idejnog arhitektonskog rešenja Marjana Ljevaja d. i. a.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Katasarka parcela nalazi se na uglu Ulice Veljka Dugoševića na Zvezdari; Foto: Google Maps

Parcela u mirnom kraju

Površina formirane građevinske parcele iznosi 989,00 m2, a nalazi na Zvezdari, na uglu Ulice Veljka Dugoševića, u mirnom kraju sa saobraćajnicama koje nisu previše frekventne.

Ulica Veljka Dugoševića sa jedne strane izlazi na visokofrekventnu ulicu Severni bulevar, dok sa druge strane vodi u miran kraj Zvezdarske šume.

Lokacija se nalazi u jednom od račvanja Ulice Veljka Dugoševića ka unutrašnjosti bloka.

Planirani objekat ima ukupnu BGRP od 2.410,40 kvadrata; Ilustracija: Falcon Group

U prizemlju, na prvom spratu i drugom spratu sa galerijom se nalaze 24 stambene jedinice – osam stanova po etaži.

Planirani objekat ima ukupnu BGRP od 2.410,40 kvadratnih metara, a projektovan je sa jednom podzemnom etažom, odnosno garažom (753.95 m2) i tri nadzeme etaže namenjene stanovanju (1.656,45 m2).

U prizemlju, na prvom spratu i drugom spratu sa galerijom se nalaze 24 stambene jedinice – 8 stanova po etaži. Strukture stanova su sledeće – garsonjera, jednoiposoban stan, dvosoban stan, dvoiposoban stan, trosoban stan i troiposoban stan.

U podrumskoj etaži je smeštena garaža sa 31 parking mestom i 3 tehničke prostorije, a sve etaže u objektu su povezane putničkim liftom i armirano-betonskim stepeništem.

Osnova prvog sprata

Pešački i kolski pristup sa istočne strane

Pešački pristup stambenom delu objekta je omogućen sa istočne strane objekta. Kolski pristup objektu je omogućen sa istočne strane objekta putem delimično natkrivene dvosmerne grejane rampe.

Zadnjem dvorištu objekta je moguće pristupiti prolazom koji je formiran na predmetnoj parceli sa zapadne strane objekta.

U prizemlju, na prvom spratu i drugom spratu sa galerijom se nalaze 24 stambene jedinice; Ilustracija: Falcon Group

Na javnom uvidu do 6. juna

Javna prezentacija obaviće se u zgradi Gradske uprave Beograda, u periodu od 27. maja do 6. juna 2022. godine, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Zainteresovani mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, najkasnije do 6. juna 2022. godine.

Grafički prilozi

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Aleksa

    U stanu S-16 nije zadovoljena dovoljnu količinu svetla. Upitno je sa protivpožarne strane blizina terase i prozora susednog stana.
    Preizgrađeno, time da je jasno da je projektantima bilo izazovno da obezbede 24 stana u ovakvom sklopu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *