Novi objekti

Hotel Pašina česma: Novi sadržaji do 2013.

Kompanija „Emirates Power“ u avgustu 2010. ozbiljno se prihvatila posla da zapušteno izletište nadomak Leskovca pretvori u multifunkcionalni centar za turizam, sport i razonodu, kako za naše, tako i za strane turiste, sportiste i poslovne ljude.

Posle otvaranja hotela na Pašinoj česmi u junu ove godine, arapski investitor je nastavio izgradnju turističko-sportskog kompleksa na prostoru od 86 ha. U toku je druga faza u kojoj će do juna 2013. biti izgrađen sportsko-rekreativni centar sa mnogobrojnim sadržajima.

Hotel „Pašina česma“ smešten je u prelepom ambijentu hrastove šume na svega desetak kilometara od Leskovca. Hotelsko zdanje ima više od 17.000 m2, a raspolaže sa 65 smeštajnih jedinica, multimedijalnom, konferencijskom i banket salom, salom za sastanke, aperitiv barom, kafe klubom kao i savremeno uređenim restoranom.

– Naš hotel raspolaže sa 6 jednokrevetnih soba, 42 dvokrevetne sobe, 4 „family room“-a, 6 „junior“ apartmana, 6 „lux“ apartmana, i sobe za osobe sa posebnim potrebama. Namenjen je svima kome je potreban odmor, mir i tišina, mesto za porodično druženje, a objekat je pogodan i za pripremu sportista. Prvo smo ugostili dve naše fudbalske ekipe na pripremama, zatim veliku grupu stranih turista koji su bili smešteni kod nas u organizaciji Arheološkog instituta iz Beograda, a kod nas je boravila i manja grupa turista iz evropskih zemalja – kaže u razgovoru za „eKapiju“ Svetlana Cvetkova, menadžerka hotela „Pašina česma“.

Hotel „Pašina česma“ je namenjen i za organizaciju kongresa, simpozijuma, seminara, stručnih sastanaka, kao i raznih vrsta banketa. Hotel u svom sastavu ima multimedijalnu, konferencijsku i banket salu. Konferencijska sala je napravljena u pozorišnom stilu i ima 400 sedišta, tu je i manja sala za sastanke sa 40 mesta, dok je banket sala pogodna za proslave, veselja i razne svečanosti i može da primi do 300 gostiju.

– Gostima hotela u ponudi je restoran kapaciteta 250 mesta. U savremenom ambijentu sa izuzetnom uslugom služe se jela domaće i inostrane kuhinje.

U okviru kompleksa nalaze se i dva fudbalska terena sa prirodnom travom, kao i tribine za 700 gledalaca.

Uskoro sportsko-rekreativni centar

Kako je jedan od ciljeva investitora da na jug Srbiji privuče što više sportskih ekipa iz arapskih zemalja, ali i iz zemalja u okruženju, u toku je izgradnja sportsko-rekreativnog centra.

– U drugoj fazi izgradnje biće izgrađena sportska hala, pokriveni bazen olimpijskih razmera, bazen na otvorenom, velika teretana u sklopu hotela. Početkom marta 2013. godine bi trebalo da bude završena izgradnja prvih sadržaja, a do juna bi trebalo da bude gotova kompletna druga faza kompleksa – kaže menadžerka hotela.

Sagovornica „eKapije“ napominje da će u ovoj fazi biti izgrađen spa centar i kazino.

– Kompleks će raspolagati velikim spa centrom koji će imati saunu, parna kupatila, prostor za masaže, deo za negu lica i tela, odnosno sve ono što pruža savremeni centar ovakve vrste. U pregovorima smo sa nekoliko kompanija tako da ćemo uskoro znati koji svetski brend će biti zastupljen što se tiče kozmetike. Takođe, imaćemo medicinski centar sa estetskom hirurgijom koji će voditi neka od klinika za estetsku hirurgiju iz Srbije.

U planu luksuzni hotel i ergela

U trećoj fazi izgradnje, koja bi verovatno trebalo da počne na jesen naredne godine, biće izgrađen hotel sa 5 zvezdica, streljana a biće otvorena i ergela konja.

Za projekat i izgradnju kompleksa zadužena je kompanija „Energosistem Čogurić“.

Kako je najavljeno, kada bude završen turističko-sportski centar na Pašinoj česmi moći će dnevno da primi i do 1.000 posetilaca.

(eKapija)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *