Nova visoka zgrada u prestonici – Ušće Tower 2; Foto: Beograd.info
Novi objekti

Otvorena kula Ušće 2 na Novom Beogradu

Nova investicija kompanije MPC Properties, UŠĆE Tower Two poslovna zgrada, otvorena je danas na Novom Beogradu, u sklopu Ušće kompleksa.

Ovaj moderni objekat nudi kancelarijski prostor A+ klase sa 22 sprata i površinu za izdavanje od 23.200 m2. Ukupna investicija kompanije MPC Properties u ovaj projekat iznosi 65 miliona evra.

Ingo Nissen, izvršni direktor MPC Properties naglasio je da je Tower Two projektovana u skladu sa najvišim standardima zelene gradnje i da poseduje BREEAM sertifikaciju, sa ocenom „excellent“.

– Ovo je zgrada koja „diše“ i štedi energiju, koja omogućuje idealne uslove za rad u svim vremenskim uslovima, a ima i decentralizovanju ventilaciju. Ona je lokacija za početak, ali i razvoj posla – dodao je Nissen, koji se zahvalio Gradu Beogradu na podršci, kao i svima koji su učestvovali na projektu, prenosi eKapija.

Unutrašnjost zgrade koja diše; Foto: Beograd.info

Ovu poslovnu zgradu karakteriše i jedinstven panoramski pogled na prestonicu.

Iako je prvobitno urbanističko-arhitektonsko idejno rešenje potpisao biro ARCVS, kompanija MPC Properties na projektovanju druge kule upošljava projektni biro Chapman Taylor, nakon pozitivnog iskustva s projektovanjem šoping centra.

Chapman Taylor se u projektovanju oslanja na formu postojeće kule, pre svega u formi i gabaritima samog objekta, ali uvodi neke inovacije na polju funkcionalnosti i forme. Pre svega, kompletan vertikalni komunikacioni čvor izmešta se na sam kraj zgrade što je kao poseban korpus naglašeno i u fasadnoj strukturi. Fasadno platno glavnog poslovnog korpusa je ponovo staklena zid-zavesa, ali upotpunjena dekorativnim profilima, koji tvore zanimljiv vizuelni patern, koji u likovnom smislu dodatno akcentuje sam objekat.

Pogled s 21. sprata; Foto: Beograd.info

Garaža sa 740 mesta

Lociran u samom srcu dešavanja Beograda, na ušću reka Save u Dunav, UŠĆE Tower Two karakteriše odlična konekcija sa svim delovima grada, a posebno imajući u vidu činjenicu da se u njegovoj neposrednoj blizini nalazi šoping centar UŠĆE, Muzej savremene umetnosti

UŠĆE Tower Two raspolaže podzemnom garažom neto površine 21.000 m2 sa ukupno 740 parking mesta, koja zajedno sa garažom UŠĆE Shopping Centera osigurava kapacitet od preko 2.000 mesta za motorna vozila.

Ovu poslovnu zgradu karakteriše i jedinstven panoramski pogled na prestonicu, pa su nakon svečanog otvaranja prisutni bili u mogućnosti da sa 21. sprata posmatraju Beograd.

Kula broj 2; Foto: Beograd.info

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *