Planirani izgled budućeg objekta u Bloku 64; Render: Falcon Group
Novi objekti

Velika građevinska aktivnost u Bloku 64: Planirana nova zgrada sa 158 stanova

DIPem iz Čačka planira izgradnju objekta spratnosti 2Po+Pr+8+Ps sa 275 parking mesta i salonom automobila koji se uskoro završava.

Blok 64 na Novom Beogradu u poslednje vreme prolazi kroz velike promene nakon privatizacije fabrika IMT-a i FMO na čijem mestu je prema usvojenom PDR predviđeno 800.000 kvadrata i stanova.

Sada je Grad oglasio javni uvid Urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u ulici Đorđa Stanojevića na Novom Beogradu, nedaleko od najavljene Pupinove palate kraj Airport Cityja.

Nosilac izrade projekta je beogradsko preduzeće „Falcon group”, koje je zahtev za potvrđivanje podnelo u ime investitora „DIPeM” d.o.o. iz Čačka, a sa ciljem izmene građevinske dozvole u kojoj se definiše izgradnja objekta na parceli u okviru jedne faze, kao i izmene dela projekta u izgradnji.

Površina prostora obuhvaćenog projektom iznosi 65 ari, dok će ukupna BGRP planiranog objekta iznositi 27.128 kvadrata – 19.417 nadzemno i 7.710 m2 podzemno.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Ukupna BGRP planiranog objekta iznosiće 27.128 kvadrata; Render: Falcon Group

Šta se sve menja u građevinskoj dozvoli

Kako se navodi u dokumentaciji, zgrada poslovnog objekta spratnosti P0+P, odnosno Salon automobila sa servisom, galerijom i garažom je skoro završen, a sada je predmet izmena građevinske dozvole iz 2019. godine.

Kako se dodaje, osnovni cilj izrade UP-a je bio promena faznosti gradnje, ali je, na zahtev investitora, u odnosu na verifikovani plan broj stanova promenjen iz 168 u 158.

Promenjena je i struktura stanova, te su garsonjere na svim etažama ukinute, a na povučenoj etaži su predviđeni isključivo stanovi strukture 3.0–5.0.

Dvovodnom nadštrešnicom sa lanternom ostvareno je vizuelno odvajanje funkcije stanovanja od poslovnog prostora.

Do promene je došlo i u broju parking mesta i etaža u garaži, te se sada predviđa da objekat umesto 2 nivoa ima 4 polunivoa u podzemnim etažama (na kotama -3.0, -4.5, -6,0, -7.5)

Umesto poslovnih apartmana na prvom spratu sada se prema projektu nalaze stanovi, dok je kancelarijski prostor na poslednjoj etaži poslovanja takođe promenio namenu u stanovanje i povezan je komunikacijom na centralni deo novog objekta sa stepeništima, liftovima i svetlarnikom.

Izvedeni deo objekta sa novoprojektovanom nadgradnjom biće Lamela 1; Render: Falcon Group

Funkcionalno odvojene celine

Objekat je koncipiran kao zajednička oblikovna arhitektonska celina, dok su u funkcionalnom smislu servis i salon automobila sa poslovnim prostorom iznad servisa odvojeni od stambeno-poslovnog dela. Takođe, funkcionalno odvojene su i garaže.

U saobraćajnom smislu, oko parcele se prostire blokovska saobraćajnica Nova 5 i Nova 6, do kojih se dolazi preko ulice Đorđa Stanojevića, pa u tom smislu predmetna parcela ima nesmetan pristup na javnu saobraćajnicu.

Ukupno predviđeno 275 parking mesta

Garaža pod servisom i salonom automobila, koja je već izgrađena, projektovana je kao nezavisna garaža i deo je stečene obaveze u okviru koje je predviđeno 13 parking mesta na otvorenom, te još 46 parking mesta u podzemnoj etaži.

U okviru novoprojektovanog dela objekta predviđena su 23 parking mesta na otvorenom i 193 mesta u dvoetažnoj podzemnoj garaži sa 4 polunivoa.

Ukupan kapacitet parkiranja koji je predviđen u okviru parcele tako iznosi 275 parking mesta, od čega je 10 predviđeno za osobe sa invaliditetom.

Projektovano 158 stanova

Novoplanirani objekat je prema tipologiji slobodnostojeći, a u podzemnom delu se sastoji iz dve funkcionalno nezavisne celine – garaže za poslovanje na jednoj podzemnoj etaži i novoprojektovane garaže koja zauzima dve podzemne etaže ispod Lamele 2.

Spratnost objekta u delu Lamele 2 je 2Po+Pr+8+Ps, dok je na delu sa novoprojektovanom Lamelom 1 Po+Pr+4+Ps.

Otvoreno prizemlje Lamele 2 čine tri lokala i jedan poslovni prostor, dok je na prostoru od prvog do povučenog sprata projektovano ukupno 158 stanova.

Spratnost objekta u delu Lamele 2 je 2Po+Pr+8+Ps, Render: Falcon Group

Na javnom uvidu od 26. aprila

Javna prezentacija obaviće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u periodu od 26. aprila do 6. maja 2022. godine, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Tokom javnog uvida, zainteresovana lica mogusvoje primedbe na planirana rešenja da dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, zaključno sa 6. majem 2022. godine.

Grafički prilozi

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Ivana

    Živeti u ovom gradu postao je pakao a kako tek Novi Beograd i Zemun uništavaju.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *