Izgradnja Pupinove palate planirana je u ulici Tošin bunar; Render: BraksPro
Novi objekti

Gradnja Pupinove palate planirana na Novom Beogradu

Kompanija DB Set Up Solutions planira izgradnju kompleksa od 116.291 kvadrata, sa 691 stanom, 45 poslovnih prostora i 20 trgovačkih lokala.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda oglasio je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa „Pupinova palata – Novi Beograd”, spratnosti 3Po+P+9+Ps, u Ulici Tošin bunar bb na Novom Beogradu.

Nosilac izrade urbanističkog projekta je beogradsko preduzeće „Falcon group“ d.o.o. koje je zahtev za potvrđivanje podnelo u ime investitora „DB Set Up Solutions“, takođe iz Beograda, dok idejno rešenje potpisuje BraksPro iz Novog Sada.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Prikaz postojećeg stanja; Foto: Google Maps

Pet pristupa parceli

Predmet izrade Urbanističkog projekta je prostor koji obuhvata cela katastarska parcela 6850 KO Novi Beograd, u ulici Tošin bunar bb, a koja se nalazi na mestu IMT-a u blizini Airport Cityja.

Površina prostora obuhvaćenog projektom jednaka je površini katastarske parcele i iznosi oko 16.000 kvadrata.

Ukupno postoji pet pristupa parceli, od čega su četiri sa jugozapadne strane iz ulice Nova 5, kao i jedan pristup sa jugoistočne strane parcele iz ulice Nova 6. Kompleks će imati dvosmerne kolske pristupe do garaža.

Pešački prilazi objektu su planirani sa jugozapadne i jugoistočne strane. U okviru parcele formirana su dva poluatrijuma koji imaju više pešačkih pristupa, kao i pasaž kojim su atrijumi povezani.

Izvođenje objekta planirano je u dve faze; Render: BraksPro

Broj stanova celokupnog kompleksa je 691, broj poslovnih prostora je 45, dok je broj lokala namenjenih trgovini 20.

U kompleksu je predviđen jedan slobodnostojeći objekat čije je izvođenje planirano u dve faze koje su konstruktivno i funkcionalno potpuno odvojene i nezavisne, pa se izgradnja i realizacija istih može odvijati nezavisno, kaže se u dokumentaciji.

Faza 1 obuhvata stambeno poslovni deo sa većinskim učešćem stanovanja u odnosu na poslovanje, sa pripadajućim garažnim etažama, dok je Faza 2 predviđen nastavak izgradnje gde je većinski zastupljeno poslovanje u odnosu na stanovanje, takođe sa pripadajućim garažama.

Broj stanova celokupnog kompleksa je 691, broj poslovnih prostora namenjen poslovanju je 45, dok je broj lokala namenjenih trgovini 20. Ukupna neto površina stanova je 45.608,94 m2. Prosečna kvadratura stanova je 66,00 m2. Potreban, kao i ostvaren broj parking mesta je 1.086.

Kompleks je projektovan u oblku slova S; Foto: BraksPro

Stambeni deo podeljen na pet lamela

Faza 1 budućeg objekta obuhvata deo stambeno-poslovnog objekta, sastoji se od 11 nadzemnih etaža i podzemne etaže na 3 nivoa, odnosno spratnost objekta u prvoj fazi je 3Po+P+9+PS.

Stambeno-poslovni objekat koji predstavlja deo Faze 1 se kaskadno povlači, pri čemu se ostvaruje odgovarajuća udaljenost prema susednim objektima na južnoj i jugozapadnoj strani, stoga njegova spratnost varira od 3Po+P+4 do 3Po+P+9+PS.

Stambeni deo objekta Faze 1 podeljen je na pet lamela i ima pet zasebnih ulaza, a broj stanova je 490:  V lamela – 95, G lamela – 184, Đ – 97, E lamela ima 114 stanova.

U objektu je projektovano 10 lokala pozicioniranih na nivou prizemlja, dok je broj ostvarenih parking mesta Faze 1 618, što je i traženo uslovima.

Bruto površina nadzemnog dela Faze 1 je 47.213,80 m2, bruto površina podzemnog dela 20.933,54 m2, dok ukupna bruto površina iznosi 68.147,34 m2.

Objekat koji predstavlja deo Faze 1 se kaskadno povlači; Render: BraksPro

Stambeni deo objekta Faze 2 podeljen je na dve lamele – A i B, i ima dva ulaza, dok poslovni deo ima jedan ulaz.

Faza 2 obuhvata delom stambeno-poslovni objekat i poslovni objekat, a sastoji se od 11 nadzemnih etaža i podzemne etaže na 3 nivoa u stambeno poslovnom delu, iz čega sledi da je spratnost objekta druge faze 3Po+P+9+PS, dok je spratnost poslovnog dela objekta 10 nadzemnih etaža, odnosno P+8+PS.

Spratnost stambenog dela objekta Faze 2 je 3Po+P+9+PS, dok se poslovni deo kaskadno povlači na severoistočnoj strani i njegova spratnost varira od 3Po+P+5 do 3Po+P+8+PS.

U poslovnom delu su planirane “open space” kancelarije, dok se u stambenom delu planiraju stanovi različitih organizacionih struktura.

Stambeni deo objekta Faze 2 podeljen je na dve lamele; Render: BraksPro

Parking mesta

Stambeni deo objekta Faze 2 podeljen je na dve lamele – A i B, i ima dva ulaza, dok poslovni deo ima jedan ulaz. Broj stanova Faze 2 je 20197 u lameli A, 104 u lameli B.

Broj lokala je 10 i pozicionirani su na nivou prizemlja, broj poslovnih prostora namenjenih poslovanju je 45, dok je broj ostvarenih parking mesta Faze 2 – 468.

Bruto površina nadzemnog dela Faze 2 je 33.485,38 m2, podzemnog 14.658,44 m2, a ukupna bruto površina iznosi 48.143,82 m2.

Konstrukcija objekta se izvodi kao armirano-betonska; Render: BraksPro

Pejzažno arhitektonske površine su formirane obodno u vidu drvoreda, kao i u centralnim delovima stambenog kompleksa.

Koncepcijski, pejzažno arhitektonsko uređenje kompleksa projektovano je da ima karakteristike pejzaža uklopljenog u sredinu tj. prilagodljivo lokalnom podneblju.

Pejzažno arhitektonske površine su formirane obodno u vidu drvoreda, kao i u centralnim delovima stambenog kompleksa, gde je planirano najdekorativnije zelenilo, navodi se u projektu.

Izborom biljnog materijala doprinosi se dinamici u prostoru; Render: BraksPro

Primedbe i sugestije do 4. aprila

Javna prezentacija obaviće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda, od 25. marta do 4. aprila 2022. godine, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, najkasnije do 4. aprila 2022. godine.

Grafički prilozi

Foto-galerija

Render: BraksPro
Render: BraksPro
Render: BraksPro
Render: BraksPro
Izgradnja Pupinove palate planirana je u ulici Tošin bunar; Render: BraksPro
Izgradnja Pupinove palate planirana je u ulici Tošin bunar; Render: BraksPro
Render: BraksPro
Render: BraksPro
Render: BraksPro
Render: BraksPro
Render: BraksPro
Render: BraksPro

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

10 komentara

 1. Dejan

  Mogao je i neki park da se smesti u 65 bloku. Sta uradise sa gradnjom tu jezivo je. Pre 10 godina br stanovnika bloka 0 ako nastave ovako Blok moze da postane opstina

  1. Mazalo

   Svašta… kakav crni park kad ne može da se proda. Bitno je daje zelenilo isključivo u žardinjerama na krovovima garaža, da nema parkova, sportskih terena, škola, vrtića, ali da ima bezbroj kafića, i sve to u senci bez vazduha, da nema javnog parkinga, čak ni za naplatu u garažama, da nema gostiju … ali je našminkano, lepo i novo.

 2. Milosx

  Ovo bar liči na nešto za razliku od novosadskog čudovišta, govorim čisto estetski.

 3. Rale

  Zna li se mozda cena …. ocekivana

 4. Zoran

  kakav je ovo frankenstajn arhitektonski, bezlicni. ko ovo dopusta _
  ko osmisljava. ovo nije projektovanje, nije arhitektura.
  gde je taj neko naucio ovo___
  bas me interesuje.
  pitam se, nadam se da ce mi neko dati jednom odgovor, a da to nije sa vremeskom odstupnicom. odgovor mi treba sada, oćma..

 5. Ajvi

  Samo beton niče. Jednog dana će i oni pod betonom da budu a preko samo poneko žbun…

 6. Nenad T.

  Da li je neko video kako će izgledati objekat koji se gradi na Kosančićevom vencu u Beogradu?
  Savremena fasada u srcu starog i ocuvanog dela grada. Zaista, ko odobrava te projekte???

 7. Dr

  A protoci vazduha i vetrova u novim „palatama“ po nbg su davno zaboravljeni pojam. Niti estetike niti unikatnosti niti zelenila… Samo profit profit profit… E pa dragi moji, ovaj narod ce imati jos jaaako malo para, vazduha i zelenila. A onda se cuvajte, svi vi koji dozvoljavate ovakva urbanisticka sakacenja.

 8. Dušan

  Aaaa, da li bi mogli svi mi iz ostatka ove bedne države, da se sprčimo u Beograd? U Novi Sad ne može! Oni su rekli da im niko ne treba, i da im niko ne dolazi, i ne daju da im iko TRUJE LEPI NOVI SAD! DAKLE. SVI U BEOGRAD. Ostalo nek uzme ko hoće!

 9. Mile

  Opet Dodikova ekipa zida…Novi Sad su unakazili sada BG dolazi na red.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *