Zgrada bi trebalo da sadrži 16 stanova, jedan lokal i dva poslovna ateljea; Render: BAU arhitektura
Novi objekti

Na Zvezdari planirana stambeno-poslovna sedmospratnica

Beogradska Stenemi Gradnja planira izgradnju objekta spratnosti Po(-2)+Po(-1)+Pr+7 sa šesnaest stambenih jedinica, jednim lokalom i dva poslovna ateljea.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda oglasio je Javnu prezentacija Urbanističkog plana za urbanističko-tehničku razradu lokacije za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Ulici Dimitrija Tucovića broj 149.

Nosilac izrade projekta je firma IBM Consult d.o.o. iz Beograda, koja je zahtev podnela u ime investitora Stenemi gradnja sa Zvezdare, dok idejno rešenje planirane zgrade potpisuje Studio za projektovanje BAU arhitektura.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Idejno rešenje potpisuje Studio za projektovanje BAU arhitektura; Render: BAU arhitektura

Lokacija direktno povezana sa centrom grada

Predmetna lokacija pripada opštini Zvezdara. Neposredno okruženje čine otvoreni stambeni blokovi sa objektima višeporodičnog stanovanja i porodičnog stanovanja lošijeg boniteta, koji su predviđeni za transformaciju u stambeno-poslovne komplekse, navodi se u projektu.

Predmetna lokacija je direktno povezana sa centrom grada preko ulice Dimitrija Tucovića, koja zajedno sa Bulevarom kralja Aleksandra predstavlja glavne ulične pravce sa povećanim kapacitetom za razvoj centralnih aktivnosti u ovom delu grada.

Stambeni blokovi u okruženju predviđeni za transformaciju u stambeno-poslovne komplekse; Render: BAU arhitektura

U objektu se nalazi ukupno šesnaest stambenih jedinica, jedan lokal i dva poslovna ateljea.

Novoprojektovani stambeno‐poslovni objekat, spratnosti Po(‐2)+Po(‐1)+Pr+7, nivelaciono je uklopljen u profil terena kao dvostrano uzidan objekat. U objektu ukupne bruto površine 1.528 m2  nalazi se ukupno šesnaest stambenih jedinica, jedan lokal i dva poslovna ateljea.

Širina kolovoznog dela ulice Dimitrija Tucovića je 2 x 6,5 metara (ulica predviđena za dvosmerni saobraćaj), sa ostrvom širine 1,5 metar i obostranim trotoarom, što sve skupa predstavlja širinu uličnog fronta od oko 20 metara.

U podzemnim etažama objekta organizovane su, osim parking mesta, potrebne pomoćne prostorije (magacin,ostave), kao i stepenište i putnički lift za vezu sa nadzemnim spratnim etažama objekta.

 

Osnova

Stanovi različite strukture i površine

U prizemlju objekta projektovano je više funkcionalno nezavisnih celina – ulazni deo za stambene jedinice (vetrobranski predprostor), centralni stepenišni prostor, kao i jedan lokal, dvostrano orijentisan, ka ulici i ka dvorištu, dok su na etaži prvog sprata projektovana dva poslovna ateljea sa odvojenim pristupom sa nivoa prizemlja.

Na etažama drugog, trećeg, četvrtog i petog sprata su projektovana po tri stana različite strukture i površine, dok su na etažama šestog i sedmog sprata smeštena po dva stana, takođe različite strukture i površine.

U objektu je projektovano ukupno 16 stambenih jedinica, dva poslovna ateljea, jedan lokal i 22 parking mesta u okviru zajedničke garaže na nivou Podruma ‐2 i Podruma ‐1, a  za kretanje kroz objekat je predviđeno dvokrako stepenište i putnički lift.

Za kretanje kroz objekat predviđeni su dvokrako stepenište i putnički lift; Render: BAU arhitektura

U podrumu ‐2 je projektovana garaža za ukupno 16 vozila, a na -1 se može parkirati još 6 automobila.

Kolski ulaz u objekat predviđen je iz ulice Dimitrija Tucovića. U podrumu ‐2 je projektovana garaža za ukupno 16 vozila u okviru dva parking sistema za nezavisno parkiranje tipa TTS kombinovani Puzzle sistem u tri nivoa sa jamom.

U podrumu ‐1 je projektovana garaža za ukupno 6 vozila u nivou, od kojih su 5 parking mesta dimenzija 5,0 x 2,5 m i jedno parking mesto za osobe sa invaliditetom dimenzija 3,7 x 5,0 metara.

Ulaz u objekat predviđen je preko popločanih uređenih platoa i ovaj prostor je predviđen kao slobodna uređena površina sa zelenilom.

Na javnom uvidu do 18. februara

Javna prezentacija obaviće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda od 9. do 18. februara 2022. godine, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, najkasnije do 18. februara 2022. godine.

Grafički prilozi

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Jovan

    Da li će iko od stručnjaka da se seti onoga što je jasno i amaterima. Zvezdari (kao i većini Bgd opština) nedostaju garaže. Gradnjom novih zgrada bez dovoljnih parking kapaciteta pravi se pakao starosedeocima. „Žrtvujte“ par parcela i podignite višespratne garaže da ne bi smo mi koji zarađujemo i punimo budžet morali u traženju parkinga da potrošimo više goriva nego za povratak sa posla.

  2. Ivan

    Na posao se ide metroom a ne automobilom.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *