Čitavo prizemlje biće namenjeno komercijalnom poslovanju; Render: Grifon NTC
Novi objekti

U Prizrenskoj ulici u Zemunu gradiće se zgrada sa 44 stana

Grifon NTC iz Beograda dobio je zeleno svetlo za izgradnju objekta spratnosti Po+P+4+PS, sa čitavim prizemljem namenjenim komercijalnom poslovanju.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove pri Gradskoj upravi grada Beograda odobrio je urbanistički projekat za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u Prizrenskoj ulici u Zemunu.

Investitor, a ujedno i nosilac izrade projekta je beogradsko preduzeće Grifon NTC d. o. o. dok je odgovorni urbanista i projektant arhitekture diplomirani inženjer arhitekture Igor D. Marić.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Širi prikaz lokacije na ortofoto snimku

Raznovrsna struktura stanova

Stambeno-poslovni kompleks spratnosti Po+P+4+PS biće podignut na građevinskoj parceli površine 1.209 m2, sastavljenoj od četiri katastarske parcele koje se nalaze na adresi Prizrenska br. 5-7 u Zemunu.

Sam objekat će zauzimati površinu od 725 m2, bruto površina podzemnog dela je 1.027 m2, nadzemnog 4.184 m2, dok ukupna BRGP površina nadzemnih i podzemnih etaža iznosi 5.211 kvadratna metara.

Ostvaren broj stambenih jedinica je 44, a struktura stanova je raznovrsna – od dvosobnih, preko dvoiposobnih i trosobnih, do troiposobnih i većih stanova na poslednjim etažama.

Ostvaren broj stambenih jedinica je 44; Render: Grifon NTC

Viši spratovi objekta kaskadno su smicani i tako su dobili kontinualne terase, čime su ostvarene kvalitetnije vizure.

Zgrada je projektovana kao dvostrano uzidan objekat, sa dvorišnim traktom u zadnjem delu parcele, upravnim na čeonu fasadu. Forma objekta podseća na slovo „T“ što je proisteklo iz tehničkih uslovljenosti na datoj lokaciji.

Viši spratovi objekta kaskadno su smicani i tako su dobili kontinualne terase čime su ostvarene kvalitetnije vizure iz prostranijih stanova na trećem, četvrtom i povučenom spratu.

Prizemni deo objekta ima komercijalnu upotrebu, a pored prostora za trgovinu, u prizemlju se nalaze ulazni deo stambenog dela i natkrivena rampa za kolski pristup podzemnoj garaži sa 53 parking mesta.

Krov objekta je projektovan kao ravan – neprohodan krov sa PVC membranom.

Sokleni deo obložen je kamenim pločama; Render: Grifon NTC

Fasada od belog akrilnog maltera

Spoljni zidovi su od termo blokova, prema proračunu koji se dobija izradom elaborata energetske efikasnosti za minimalni energetski razred C.

Fasada objekta je završno obrađena akrilnim malterom u beloj boji, dok je sokleni deo, odnosno obrada prizemlja i prvog sprata, obložena kamenim pločama – kamena peščara, na čeličnoj potkonstrukciji.

Spoljni zidovi biće izgrađeni od termo blokova; Render: Grifon NTC

Grafički prilozi

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *