Aktuelno, Novi objekti

Niš dobija najveći akvapark na Balkanu

Kompanija Ital Nis grup planira da u Nišu na 14,94 hektara izgradi najveći akva park na Balkanu sa sportsko-poslovnim centrom, vredan čak sto miliona evra.

Potpisivanjem ugovora između grada Niša i te mešovite srpsko-italijanske firme o ustupanju 14,94 hektara građevinskog zemljišta na lokaciji Lozni kalem radi izgradnje turističko-poslovnog kompleksa Fantazija, praktično je startovala ova grinfild investicija koja će omogućiti uhlebljenje najmanje 800 ljudi.

Ova atraktivna lokacija sa desne strane na ulazu u Nišku Banju prodata je na javnoj licitaciji 17. decembra prošle godine po početnoj ceni od 780 evra za kvadrat, tako da će grad na Nišavi od ove prodaje inkasirati ukupno 1.110.000 evra. Ovaj iznos treba da bude uplaćen u naredne dve nedelje, a još oko šest miliona dinara za komunalije uplaćivaće se fazno.

Konzorcijum Itali Nis grupe, pored niške firme Naisus kompani, sačinjavaju i tri italijanske firme, Stefani grupa, Lokateli i Trusardi.

„Odmah po potpisivanju ugovora, krećemo u obezbeđenje glavnog projekta i dobijanje dozvole za izgradnju. Od nadležnih u gradu imamo puno razumevanje i obećanje da će svi papiri biti gotovi u što kraćem roku“, kaže Bojan Stanisavljević, vlasnik Naisus kompanija.

Radiće se u tri faze, a rok za završetak svih radova je pet godina. Fantazija, kako glasi ime ali i najjednostavniji opis akvaparka čija će izgradnja na pet i po hektara prva započeti, biće glavna atrakcija ovog kompleksa.

Stanisavljević kaže da bi uz logističku podršku grada, akvapark mogao da bude završen za godinu dana, odnosno, ako dozvolu dobiju u aprila ove, biće gotov u aprilu naredne godine.

„Posle mnogo godina, konačno je ovaj atraktivan prostor dobio nove vlasnike, koji će investiranjem svog kapitala napraviti takav višenamenski kompleks kojim će se ponositi i koji će biti od koristi ne samo Banji i Nišu, već i celoj Srbiji“, kaže gradonačelnik Niša miloš Simonović.

On je kazao da je grad dužan da obezbedimo priključke za gas, struju i ostalu komunalnu infrastrukturu, a da očekuje da samo prihod od komunalija Fanzazije iznosi šest miliona evra.

Osim vodenog raja sa otvorenim i zatvorenim bazenima,predviđena je izgradnja nesvakidašnjeg modernog objekta u obliku broda na 7.000 kvadrata, zatim dva hotela visoke kategorije sa heliodromom, jezerom, fudbalskim, teniskim i terenima za male sportove, trgovinskim prostorom, bioskopskom dvoranom, restoranima, sajamskom halim, kazinom, velnes i spa centrima.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. mare

    Jel ce ovo biti kod Niske banje ili sta? Sto prave konkurenciju?

  2. Zoran

    Ko koga laže tek će da se vidi.Čini mi se da je u pitanju velika prevara.Još nije uplaćeno kupljeno zemljište po bagatelnoj ceni a početak radova kasni skoro godinu dana.Daće Bog da grešim ali…

Ostavite odgovor

Obavezna polja *