Peštanovi noviteti na Sajmu Voda; Foto: Sara Pilipović
Sajmovi

Od betonskih šahti do niskošumne kanalizacije: Infrastruktura i niskogradnja u fokusu Sajma Voda 2022

Pogledajte koji su najnoviji sistemi za tretman i prečišćavanje površinskih voda, ali i šta je novo po pitanju rešenja za kućne instalacije i navodnjavanje.

Sajam Voda, koji se održao od 16. do 18. novembra 2022. godine u Belexpocentru u Beogradu, privukao je 100 kompanija iz zemlje i inostranstva koje su predstavile svoje proizvode, usluge i rešenja.

Svrha ovog sajma jeste da bude polazna platforma za sve buduće projekte u regionu, kao i umrežavanje proizvođača i distributera opreme i tehnologije sa finansijskim institucijama koje investiraju novac u vodoprivredu.

„Posetiocima se nudi mogućnost da se na jednom mestu informišu o novim proizvodima i uslugama, tehnologijama i rešenjima“ – navode organizatori.

Obišli smo Sajam Voda u Beogradu i donosimo vam novitete koje su na njemu predstavile kompanije ACO, PEŠTAN, PIPELIFE i REHAU.

Da li ste već pročitali?

ACO tretman površinskih voda

Kompanija ACO je u okviru svog štanda predstavila rešenja za tretman i prečišćavanje površinskih voda u skladu na novim pravilnicima.

Predstavljeni su sistemi kao što su ACO STORMSED koji prihvata i zadržava nečistoće poput sedimenata i zaostalih ulja. Prema njihovim rečima, ovaj sistem idealan je za ulice i parkinge.

Takođe, prikazan je i sistem ACO STORMSED VORTEX koji se koristi za uklanjanje nečistoće pomoću taloženja, a primenjuje se najčešće kod velikih protoka i površina (parkinzi, aerodrom, logistički centri).

Štand kompanije ACO; Foto: Sara Pilipović

ACO je predstavio rešenja za tretman i prečišćavanje površinskih voda u skladu na novim pravilnicima.

Peštan asortiman niskogradnje

„I ove godine smo tradicionalno predstavili proizvode iz Peštan asortimana niskogradnje kao što su PP Strong cevi, Armo cevi, PE Spiropipe spiralne cevi, novi žablji poklopac kao i ostale fitinge iz PVC i PP Strong asortimana“ – navodi Darko Gajić iz kompanije Peštan.

Najveću pažnju na Peštan štandu privukao je eksponat slivničke šahte Ø 630 sa prikazom različitih mogućnosti konekcija sa PP korugovanim i glatkim PVC cevima.

Osim toga, kompanija je iskoristi ovu priliku da najavi i novitete u asortimanu – betonske šahte Ø1000, PE Spiropipe cev Ø3000 i PEHD Cevi Ø1200.

Štand kompanije Peštan; Foto: Sara Pilipović

Najveću pažnju na Peštan štandu privukao je eksponat slivničke šahte Ø 630.

Štand kompanije Peštan; Foto: Sara Pilipović

Oslonite se na Pipelife

Na ovogodišnjem Sajmu Voda kompanija Pipelife prikazala je svoje sisteme i rešenja za infrastrukturu, kućne instalacije, navodnjavanje i tretman voda.

„Kako zahtevi za rešenjima postaju sve složeniji, bilo da se radi o infrastrukturnim projektima ili komercijalnom stanovanju, cilj nam je da zajedno postavimo zdrave temelje infrastrukture kako bi omogućili bezbrižniji život sadašnjim i budućim generacijama“ – navodi Milica Tošić za naš portal.

Pipelife rešenja omogućavaju pouzdano upravljanje vodama, bilo da se radi o sistemu vodosnabdevanja ili o sistemima prikupljanja, skladištenja i odvođenja otpadnih, atmosferskih i podzemnih voda.

Štand kompanije Pipelife; Foto: Sara Pilipović; Foto: Sara Pilipović

Kompanija Pipelife prikazala je svoje sisteme i rešenja za infrastrukturu, kućne instalacije, navodnjavanje i tretman voda.

REHAU niskošumna kanalizacija

„REHAU kao proizvođač sistemskih rešenja iz domena unutrašnjih instalacija vodovoda i kanalizacije i ove godine je na Sajmu Voda u Beogradu predstavio pored dobro poznatih proizvoda i određene novitete“ – navodi Nebojša Stanić za naš portal.

RAUSILENTO niskošumna kanalizacija upotpunjuje paletu proizvoda iz oblasti kvalitetne kanalizacije sa širokom gamom dimenzija cevi i pratećih fazonskih elemenata.

Do sada je zvučna izolacija za privatne građevinske projekte bila ekonomski izvodljiva samo u vrlo malom broju slučajeva. Zato su HT-cevi bez svojstava zvučne izolacije bile uobičajeni izbor. To se menja sa RAUSILENTO cevima. One u jednom sistemu objedinjuju zvučnu izolaciju i atraktivnu cenu.

Štand kompanije Rehau; Foto: Sara Pilipović

Izveštaji sa drugih Sajmova:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *