Projekat će biti na javnom uvidu do 31. decembra; Render: ZAP
Novi objekti

U Ulici Cara Dušana u Zemunu planirana zgrada sa 20 stanova

Zemunska kompanija Premium Construction planira izgradnju objekta spratnosti 2Po+P+3+Ps od skoro 3.000 kvadrata.

Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, oglasio je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovnog objekta Ulici Cara Dušana broj 83 u Zemunu.

Nosilac izrade projekta je preduzeće ZAP d. o. o. iz Novog Beograda, koje je zahtev podnelo u ime investitora Premium Construction d.o.o. iz Zemuna.

Parcela površine 664 m2 nalazi se na uglu ulica Cara Dušana i Svetotrojčine, te je planirano da se svi postojeći objekti na njoj uklanjaju.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Predmetna lokacija – ortofoto

Garaža na dva podzemna nivoa

Kako je navedeno u dokumentaciji, planirani objekat je spratnosti 2Po+P+3+Ps, bruto površina podzemnog dela objekta je 1.031 m2, BRGP nadzemnih etaža je 1.885 m2, dok ukupna BRGP površina nadzemnih i podzemnih etaža iznosi 2.916 kvadratnih metara.

Garaža je projektovana u dva podzemna nivoa i pristupa joj se auto-liftom, dok je trotoar je na mestu prilaza liftu ojačan upuštenim betonskim ivičnjakom sa oborenim ivicama.

Na oba nivoa garaže je obezbeđeno po 13 parking mesta, a nesmetano zaokretanje vozila u garaži je omogućeno rotacionom platformom na svakoj etaži koje se postavljaju na izlazi iz auto-lifta.

Pored garaže, u podrumskim etažama su predviđene tehničke prostorije toplotne podstanice, dizel agregata, trafo i hidroforske stanice koje se ne graniče sa stambenim prostorijama i izolovane su od konstrukcije zgrade.

Osnova

U prizemlju su 2 lokala, na prvom spratu je 5 stanova, na drugom i trećem spratu po 6 stanova i na povučenom spratu 3 stana.

Iz garaže se stambenom delu objekta pristupa direktno liftom i preko podrumskog stepeništa koje se koristi i za pristupanje poslovnom prostoru u prizemlju i koje je odvojeno od stambenog stepeništa koje kreće od prizemlja.

U prizemlju objekta su predviđena 2 lokala, na prvom spratu 5 stanova (tri dvosobna i po jedan trosoban i troiposoban), na drugom i trećem spratu po 6 stanova (četiri dvosobna i po jedan jednoiposoban i trosoban) i na povučenom spratu 3 stana (dva trosobna i jedan četvorosoban).

BRGP poslovnog dela je 243,1 m2, dok je BRGP stanovanja 1642,18 m2, tako da je ostvaren odnos stanovanja prema poslovanju 87,11% naspram 12,89%.

Pristup dvorištu je iz hodnika stambenog dela.

Parcela površine 664 m2 nalazi se na uglu ulica Cara Dušana i Svetotrojčine; Render: ZAP

Parcela površine 664 m2 nalazi se na uglu ulica Cara Dušana i Svetotrojčine.

Predviđeni konstruktivni sistem je skeletni armirano-betonski sistem, sa krutim AB stepenišnim i jezgrom lifta. Međuspratna konstrukcija je puna armirano betonska ploča sa skrivenim gredama. Međuspratna ploča između prizemlja i podruma je tranziciona ploča sa AB gredama kojima se obezbeđuje promena rasporeda nosećih stubova u podzemnim etažama kako bi se konstrukcija prilagodila zahtevima saobraćaja u garaži.

Krov objekta je neprohodan ravan krov.

Premium Construction planira zgradu od skoro 3.000 kvadrata u Zemunu; Render: ZAP

Na javnom uvidu do 31. decembra

Javna prezentacija projekta obaviće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda, od 23. do 31. decembra.

Zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja dostave najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Grafički prilozi

Osnova
Osnova

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

 1. arhitekta

  dosta razuđenih stanova napravilne osnove

 2. Arhitekta 2

  Ovi stanovi su katastrofalni! Ulazak u kupatilo iz kuhinje, polusoba koja nije ni 2x3m, ulaz u dnevnu soba i ista je prolazna, trpezarijski sto nacrtan preko troseda, a i nameštaj je verovatno skaliran… Sramota za struku

  1. Zoran

   „trpezarijski sto nacrtan preko troseda“
   – hahahaha, da, da…
   sta vise dodati? – sve je receno

  2. arhitekta

   meni je posebno zabrinjavajuća
   širina zajedničke vertikale sa stepenicama

   kada neko, ne daj Bože, u ovoj zgradi bude umro
   moraće da ga iznose u kesi

   toliko o dostojanstvu struke
   ali i kupaca ovih stanova

Ostavite odgovor

Obavezna polja *