Planirani izgled nove zgrade u Vojvođanskoj ulici na Novom Beogradu; Render: Dalmak
Novi objekti

U Vojvođanskoj ulici na Novom Beogradu u planu zgrada sa 32 stana

Grafin NBG Invest planira izgradnju objekta spratnosti 2Po+P+4+Ps ukupne površine 5.270 metara kvadratnih.

Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslova, oglašava javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Vojvođanskoj ulici na Novom Beogradu.

Nosilac izrade projekta je Preduzeće za građevinu, proizvodnju, promet i usluge Dalmak d.o.o. iz Borče, koje je zahtev podnelo u ime investitora Grafin NBG Invest d.o.o. iz Beograda.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Parcela se nalazi na ravnom terenu približno pravouganog oblika; Render: Dalmak

Dva lokala i 32 stana

Kako je navedeno u dokumentaciji, planirani objekat je spratnosti 2Po+P+4+Ps, ukupne bruto razvijene građevinske površine 5.270 kvadratnih metara (nadzemno 3.670.0 m2, podzemno 1.609,00 m2).

Parcela je približno pravougaonog oblika, na ravnom terenu, površine 1.035 m2, i ima pristup dvema javnim saobraćajnim površinama – Ulici Vojvođanskoj, sa južne strane parcele, i Ulici Pere Segedinca, sa severne strane parcele.

U prizemlju su projektovana dva lokala (213 i 276 m2). Na prvom i drugom spratu projektovano je po 7 stanova, a na trećem, četvrtom i petom, povučenom spratu, po 6 stambenih jedinica, ukupno 32.

Osnova prvog sprata

Ukupno je projektovano 44 parking mesta, od kojih su dva propisanih dimenzija za invalide.

Kolski pristup zgradi je iz Ulice Pere Segedinca, sa istočne strane parcele, a dvosmernom kolskom rampom koja je projektovana uz istočnu granicu parcele. S kolskog pristupa silazi se u prvi nivo podruma, u kome je projektovan prvi nivo garaže kapaciteta 16 parking mesta.

Sa prvog nivoa podruma, dvosmernom kolskom rampom identičnog nagiba i širine silazi se u drugi nivo podruma, u kome je projektovan drugi nivo garaže kapaciteta 28 parking mesta.

Ukupno je projektovano 44 parking mesta, od kojih su dva za invalide. Površina garaže je 1.248,45 m2, a u podrumima su projektovani i magacini lokala, tehničke prostorije…

U prizemlju objekta projektovana su dva lokala ukupne neto površine 490.63 m2; Render: Dalmak

Na javnom uvidu do 31. decembra

Kako se navodi u prezentaciji, novoprojektovani objekat je savremenog karaktera i visokog standarda u smislu primenjenih materijala i tehničkih rešenja, što će uz vizuelno atraktivnu formu, predstavljati doprinos i unapređenje postojećeg građevinskog fonda na predmetnoj lokaciji.

Javna prezentacija projekta obaviće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda, od 24. do 31. decembra.

Zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja dostave najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Grafički prilozi

Osnova prvog sprata
Osnova prvog sprata

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

 1. Dragan Marković

  Samo čekam na internetu oglas da se 32 stana spakovanih na jednu vertikalu počnu prodavati kao „luksuzni“. S obzirom da je dvorišno krilo na južnoj strani – dosta je čudno da projektant nije taj deo stambenog sklopa iskoristio za veće i bolje organizovane stanove, već je takve postavio na severnoj strani. Kao jednostrano orijentisani, ti stanovi nikad neće videti sunca.

  1. miki

   dragane , čovek prosto zanemi u 21.veku šta će nas sve snaći

  2. Boban

   Kod nas izgleda više ni ne postoje stanovi koji nisu „luksuzni“ (najlakše i najjeftinije je napisati LUX u oglasu)… Preglomazan objekat za jedno stepenište, činjenica, odlično zapažanje za severnu orjentaciju uličnih stanova, mada je kod ovog objekta (koji se lepi sa obe bočne strane) neminovnost bila da nešto ostane jednostrano ka severu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *