Avion će celom dužinom nositi niz čeličnih greda; Render: Westbank
Svetski projekti

Boing 747 okačen između dve kule nova atrakcija Sijetla

Stajni trap i zadnji deo letelice ostaće netaknuti, a s obzirom na to da će krila biti uklonjena, avion će celom dužinom nositi niz čeličnih greda.

Japanska arhitektonska firma OSO predstavila je plan za postavljanje aviona između dve kule u kompleksu u centru Sijetla, koji su projektovali Henriquez Partners Architects.

Prema predstavljenom projektu, iznad džambo-džeta tipa Boing 747 naći će se staklena nadstrešnica, a vrh letelice bio bi usmeren ka ulici.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Čitav kompleks nosi naziv WB 1200; Render: Westbank

Džambo-džet na nosačima od čeličnih greda

Kako za Dezeen navodi predstavnik Westbanka, građevinske kompanije iz Vankuvera, dizajnerski tim OSO je želeo da izloži trup džambo-džeta javnosti.

Stajni trap i zadnji deo letelice ostaće netaknuti, a s obzirom na to da će krila biti uklonjena, avion će celom dužinom nositi niz čeličnih greda.

Zahvaljujući baš ovim nosačima, preko njih će moći da se postave i staze koje će omogućiti posetiocima da uđu u okačeni Boing, koji će služiti kao kancelarijski prostor za Westbank, ali i kao galerija.

Stari Boing će služiti kao kancelarijski prostor, ali i kao galerija; Render: Westbank

Trenutno se radi na rastavljanju Boinga na jednom aerodromu u Kaliforniji.

„Uključivanje čitavog trupa 747 u naš projekat je prilika da se istakne Boingovo nasleđe i njegova istorija u gradu Sijetlu“, rekli su iz Westbanka.

Konkretno ovaj Boing 747 je prvi put poleteo 1990. godine, a povukao se 2017, samo pet godina pre nego što je kompanija Boing ukinula čitavu liniju aviona 747.

Westbank trenutno radi na rastavljanju Boinga na jednom aerodromu u Kaliforniji i planira da transportuje avion u Sijetl, kako bi radovi bili završeni krajem 2022. godine.

Radovi na rastavljanju letelice su trenutno u toku: Render: Westbank

Kompleks sa 1.000 stambenih jedinica

Dizajn enterijera poveren je firmi Montalba, mada renderi unutrašnjosti tek treba da budu objavljeni.

Ovaj kompleks, osim planiranog postavljanja aviona, vredan je pažnje zbog svog doprinosa panorami Sijetla, a kule nazvane WB 1200,  koje su u procesu izgradnje, sadržaće 1.000 stambenih jedinica.

Baza kula između kojih će biti postavljen avion, projektovana u tri nivoa, sadržaće maloprodajne prostore, kao i salu za koncertne nastupe čiji je vlasnik  globalna promoterska kompanija Live Nation.

Baza kula sadržaće maloprodajne prostore, kao i salu za koncertne nastupe; Render: Westbank

Izabrali smo za vas…

NEOM je linijski grad dužine 170 kilometara bez vozila i saobraćajnica

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *